Luistervoorbeeld

SMAK

SeriePat Somers deel 1
Auteur Bavo Dhooge
Spreker Dirk van Vaerenbergh
Speelduur 7u 11m 58s
€ 6,99

Beschrijving

Na de novelle "Spaghetti" was "SMAK" de tweede publicatie en eerste roman van Bavo Dhooge. Het boek werd bekroond met de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige debuut. "SMAK" speelt in en rond het (op dat moment pas ingehuldigde) Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) te Gent, en neemt de kunstwereld op de korrel. Een tentoonstelling kampt met vandalisme, een student van de kunstacademie verdwijnt spoorloos. De Vlaamse "cultuurpaus" Jan Hoet (1936-2014) speelt een rol. "SMAK" heeft ook de eerste verschijning van privédetective Pat Somers, die in latere boeken van Dhooge de hoofdrol naar zich toe zou trekken. Werd vergeleken met het werk van Carl Hiaasen.

Sinds zijn debuut in 2001 met "Spaghetti" is Bavo Dhooge bekend geworden als een razendsnelle schrijver, wiens titels altijd beginnen met een S. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, "Styx", waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 viert hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels waarvan er elke nieuwe maand gedurende het jaar één uit zal komen.

Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.
Na zijn debuut in 2001 met 'Spaghetti' is hij bekend geworden als de 'S-Express' vanwege 100 titels die beginnen met de letter 'S'. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, 'Styx', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 viert hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels waarvan er elke nieuwe maand gedurende het jaar een uit zal komen.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 26 november 2021
ISBN 9788726954326
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 11m 58s
Bestandsgrootte 299 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.