SMAK
SMAK

SMAK

Na de novelle “Spaghetti” was “SMAK” de tweede publicatie en eerste roman van Bavo Dhooge. Het boek werd bekroond met de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige debuut. “SMAK” speelt in en ron...

Serie

Pat Somers deel 1

Auteur

Bavo Dhooge

Spreker

Dirk van Vaerenbergh

Speelduur

7 uur 11 min

€ 12,99

Beschrijving

Na de novelle “Spaghetti” was “SMAK” de tweede publicatie en eerste roman van Bavo Dhooge. Het boek werd bekroond met de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige debuut. “SMAK” speelt in en rond het (op dat moment pas ingehuldigde) Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) te Gent, en neemt de kunstwereld op de korrel. Een tentoonstelling kampt met vandalisme, een student van de kunstacademie verdwijnt spoorloos. De Vlaamse “cultuurpaus” Jan Hoet (1936-2014) speelt een rol. “SMAK” heeft ook de eerste verschijning van privédetective Pat Somers, die in latere boeken van Dhooge de hoofdrol naar zich toe zou trekken. Werd vergeleken met het werk van Carl Hiaasen.

Pat Somers

Sinds zijn debuut in 2001 met “Spaghetti” is Bavo Dhooge bekend geworden als een razendsnelle schrijver, wiens titels altijd beginnen met een S. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, “Styx”, waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 viert hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels waarvan er elke nieuwe maand gedurende het jaar één uit zal komen.

Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.

Na zijn debuut in 2001 met 'Spaghetti' is hij bekend geworden als de 'S-Express' vanwege 100 titels die beginnen met de letter 'S'. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, 'Styx', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 viert hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels waarvan er elke nieuwe maand gedurende het jaar een uit zal komen.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

26 november 2021

ISBN

9788726954326

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 11 min

Bestandsgrootte

299 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bavo Dhooge Bekijk alles

De spijtoptant

Bavo Dhooge

€ 12,99
Stoppers

Stoppers

Bavo Dhooge

€ 16,95
Vlaams De samoerai

De samoerai

Bavo Dhooge

€ 12,99
Vlaams Samen zullen we slapen voor het sterven
€ 12,99

Meer spreker Dirk van Vaerenbergh Bekijk alles

Vlaams Tango

Tango

Pieter Aspe

€ 12,99
Vlaams 13

13

Pieter Aspe

€ 12,99
Vlaams Pandora

Pandora

Pieter Aspe

€ 12,99
Vlaams De vijfde macht

De vijfde macht

Pieter Aspe

€ 12,99