Luistervoorbeeld

De hartebreker

SerieBarbara Cartland’s Eternal Collection deel 74
Auteur Barbara Cartland
Spreker Tanneke Hartzuiker
VertalerYolande Kampschuur
Speelduur 8u 53m 37s
€ 12,99

Beschrijving

Roddels, pure jaloezie en ondraaglijke liefde. Dit zijn de drie ingrediënten die de historische roman ‘De hartebreker’ van Barbara Cartland, ook wel de koningin van de romantiek genoemd, tot hartstochtelijk meesterwerk maken. Er gaan wilde geruchten rond over de Britse hertog van Melcombe en zijn liefdesleven. Het geroddel bereikt pas echt het hoogtepunt wanneer hij de jonge Ravella moet beschermen. Naïef als ze is, valt ze als een blok voor de knappe, maar arrogante hertog, terwijl hij zijn aandacht op de aantrekkelijke Señorita Deleta heeft laten vallen. Ravella ziet groen van jaloezie en probeert hem alsnog voor haar te laten vallen. Maar haar grenzeloze liefde brengt haar in een onvoorzien gevaar...Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 20 mei 2022
ISBN 9788726959215
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 53m 37s
Bestandsgrootte 371 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Barbara Cartland

Barbara Cartland (1901–2000) was een succesvol romanschrijfster, gespecialiseerd in historische liefdesthema's. Ze schreef maar liefst 723 boeken, waaronder 160 manuscripten die na haar overlijden werden gepubliceerd als de Pink Collection. Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan een miljard exemplaren verkocht.

Toon aanbod