Luistervoorbeeld

Communisme, sex en leugens

Auteur Maria Genova
Spreker Christel Schimmel
Speelduur 6u 46m 42s
€ 9,99

Beschrijving

Een verfrissende verzameling verhalen, waarin met beide voeten aan de grond, de gewone dingen van de dag worden beschreven in het communistische en postcommunistische Bulgarije en Rusland. In anekdotische stijl verhaalt Maria Genova gebeurtenissen tijdens de Koude Oorlog, observaties onder de regimes, censuur, maakbare werkelijkheid en de corruptie voor en na de val van de muur. Met ´Communisme, Sex en Leugens´ maakte Maria Genova in 2007 haar debuut en won ze De Looijerdebutantenprijs en begon ze haar inmiddels indrukwekkende oeuvre.Maria Genova (Bulgarije, 1973) is journalist en auteur van de roman ´Communisme, sex en leugens´, over het leven van gewone mensen achter het IJzeren Gordijn, waarmee ze in 2007 debuteerde en De Looijerdebutantenprijs 2007 won. In haar boeken behandelt ze telkens weer spraakmakende onderwerpen en gaat ze in op de weerbarstige wereld van kindermishandeling, cyberpesten, mensenhandel, prostitutie en cybercriminaliteit in Nederland en Europa. Maria Genova is in 2014 uitgeroepen tot schrijfster van het jaar en is een veelgevraagd spreekster.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 3 maart 2022
ISBN 9788728041697
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 46m 42s
Bestandsgrootte 288 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maria Genova

Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze heeft daar haar gymnasiumopleiding voltooid. Op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journaliste voor het Noordhollands Dagblad. Na een paar honderd artikelen durfde ze zich voor de opleiding Journalistiek op te geven en binnen vier jaar studeerde ze af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Maria Genova schreef onder meer Sexy selfies, over sexting en internetpesten en ook de bestseller Komt een vrouw bij de H@cker, over hackers en identiteitsfraude. Maria is één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy en cybercrime in Nederland.

Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften. Haar hobby’s zijn sporten, dansen, schilderen, skiën en boeken lezen.

Toon aanbod