Luistervoorbeeld

Ontspoord

SerieRavn deel 1
Auteur Michael Katz Krefeld
Spreker Sander de Heer
Speelduur 12u 0m 22s
€ 16,99

Beschrijving

Detective Thomas Ravnsholdt, ook wel Ravn genoemd, is met ziekteverlof bij de speciale eenheid van Station City nadat zijn vriendin, Eva, op brute wijze is vermoord tijdens een inbraak. Vol zelfverwijt over Eva's dood heeft Ravn zijn toevlucht gezocht op zijn oude motorboot in het Christianshavn-kanaal in het centrum van Kopenhagen. Hier woont hij met zijn hond Møffe - een oude Engelse bulldog met chronische maagproblemen.
Ravn wordt uit zijn verdriet gerukt wanneer een goede vriend hem om hulp vraagt bij het vinden van een jong meisje dat een paar jaar eerder spoorloos is verdwenen. Het onderzoek dwingt Ravn om terug te gaan naar zijn oude werkplek en dus ook naar de Kopenhaagse onderwereld. Hier wijst alles erop dat het meisje is verkocht aan de grote crimineel Slavros, die een netwerk van bordelen in Europa heeft. Als het spoor leidt naar Stockholm, naar een plek duisterder dan de hel, moet Ravn met tegenzin vertrekken.
In een race tegen de klok probeert Ravn uit te vinden of het meisje nog leeft. Maar zijn onderzoek wordt bemoeilijkt door de onbekende moordenaar die Stockholm al jaren teistert. Een sadist die zijn slachtoffers tentoonstelt op de vuilnisbelts van de stad en die nu zijn volgende slachtoffer heeft gekozen.
Het spoor is het eerste deel in een suspense-serie over ex-detective Thomas Ravnsholdt, die als privé-detective wordt ingehuurd om vermiste personen op te sporen.

"Met ONTSPOORD laat Katz Krefeld zien dat hij nog steeds in het selecte clubje zit waarin hij belandde toen hij vorig jaar de prijs voor Deense misdaadroman van het jaar kreeg van de Deense Misdaadacademie. Een van de beste." POLITIKEN
"ONTSPOORD is het soort brandbaar brandhout dat lezers verhitte, slapeloze nachten bezorgt." BERLINGSKEMichael Katz Krefeld (1966) is een van de meest gelezen Deense misdaadauteurs en heeft voor zijn boeken veel lof en prijzen gekregen. Hij is vooral bekend door de internationale bestsellerserie over de detective Ravn, die lezers over de hele wereld in vervoering heeft gebracht.
Krefeld begon zijn carrière als scenarioschrijver in de filmindustrie en dat is voelbaar in zijn keiharde thrillers, die een felle drive en grote onvoorspelbaarheid hebben. De strijd tegen het kwaad en - niet in de laatste plaats - de persoonlijke opoffering ten dienste van de goede zaak maken vaak deel uit van de plot.
Saga Egmont lanceert alle boeken van Krefeld in negen verschillende talen, van het bekroonde debuut tot de meest recente delen van de Ravn-serie en de Cecilie Mars-serie.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 1 juli 2022
ISBN 9788728227725
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 0m 22s
Bestandsgrootte 510 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.