Excalibur
Excalibur

Excalibur

Politiek gekonkel, militaire strategie, religieuze conflicten, passie en magie... niets blijft de personages van Bernard Cornwell bespaard...

Serie

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Chris Kijne

Vertaler

Irene Tjemmes

Speelduur

18 uur 43 min

€ 16,99

Beschrijving

Politiek gekonkel, militaire strategie, religieuze conflicten, passie en magie... niets blijft de personages van Bernard Cornwell bespaard. In "Excalibur" weeft hij een nieuw en spannend avontuur rond het aloude verhaal van Koning Arthur. Het Engeland van de 6de eeuw is één grote chaos. Arthur probeert, met een idealisme dat tegen het naïeve aanschurkt, alle stammen van het land te verdedigen tegen de Saksen. Met de tovenaar Merlijn aan zijn zijde maakt hij misschien een kans om het recht te doen zegevieren... maar vergist hij zich niet in de rol van de magiër? Een dramatisch verhaal van moed en verraad. "Excalibur" is het slot van een trilogie ("De Kronieken van de Krijgsheren"), maar elk deel is apart te lezen en dit grandioze slot wordt algemeen beschouwd als het beste boek uit de reeks.
Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

22 mei 2023

ISBN

9788728418628

Taal

Nederlands

Speelduur

18 uur 43 min

Bestandsgrootte

781 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

De witte ruiter

De witte ruiter

Bernard Cornwell

€ 19,99
Aanbieding De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99 € 8,49
De vijand van God

De vijand van God

Bernard Cornwell

€ 16,99
Aanbieding Het laatste koninkrijk

Het laatste koninkrijk

Bernard Cornwell

€ 16,99 € 8,49

Meer spreker Chris Kijne Bekijk alles

Mes

Mes

Salman Rushdie

€ 12,99
De oorlog die mijn ouders niet hoorden
5.0
€ 14,99
Demon Copperhead

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

€ 19,99
Duidelijkheid

Duidelijkheid

Tom-Jan Meeus

€ 8,00