De witte ruiter
De witte ruiter

De witte ruiter

Engeland, de 9de eeuw. Uthred is als kind ontvoerd door Vikingen en meegevoerd naar Denemarken. Als volwassen krijger keert hij terug naar Engeland, waar hij schippert tussen de strijdende partijen...

Serie

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

Janine van der Kooij Kunst

Speelduur

13 uur 43 min

€ 19,99

Beschrijving

Engeland, de 9de eeuw. Uthred is als kind ontvoerd door Vikingen en meegevoerd naar Denemarken. Als volwassen krijger keert hij terug naar Engeland, waar hij schippert tussen de strijdende partijen. Is hij Deen of Engelsman? Viking of Saks? Aan het begin van dit tweede deel in de reeks "Het laatste koninkrijk" zijn de Vikingen aan de winnende hand. Bijna heel Engeland is van hen. Aan het hoofd van een groepje Saksen zoekt Uthred een veilig toevluchtsoord. Maar het gevaar komt niet alleen van de Denen. Odda de Jonge heeft zich ontpopt tot zijn tegenstander... maar Uthred grootste vijand is hij zelf: zijn koppigheid en arrogantie maken een heerlijk impulsieve held van hem.


"Het laatste koninkrijk" is een reeks historische romans over de geboorte van Engeland in de 9de en 10de eeuw.

Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

8 juli 2023

ISBN

9788728418666

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 43 min

Bestandsgrootte

573 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

Excalibur

Excalibur

Bernard Cornwell

€ 16,99
De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99
De vijand van God

De vijand van God

Bernard Cornwell

€ 16,99
Het laatste koninkrijk

Het laatste koninkrijk

Bernard Cornwell

€ 16,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Een goed bewaard geheim

Een goed bewaard geheim

Jeffrey Archer

€ 14,99
Kerstverhalen en wintersprookjes
€ 6,99
Peter Pan

Peter Pan

J.M. Barrie

€ 7,99
Felicity de Vis

Felicity de Vis

Abel Studios

€ 7,99