De genadeloze jacht
De genadeloze jacht

De genadeloze jacht

Johnny Rossendale zou liever op zee blijven, maar hij moet terug naar huis als het nieuws hem bereikt dat zijn moeder elk ogenblik kan sterven...

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Frans van Deursen

Vertaler

Gerard Grasman

Speelduur

13 uur 47 min

€ 16,99

Beschrijving

Johnny Rossendale zou liever op zee blijven, maar hij moet terug naar huis als het nieuws hem bereikt dat zijn moeder elk ogenblik kan sterven. Hij wordt opgewacht door ongure types die het gemunt hebben op de erfenis van zijn bemiddelde familie. De inzet: een echte Van Gogh. Maar wie heeft het schilderij gestolen en waar bevindt het zich? Een zoektocht en achtervolging begint. Vooral aanbevolen voor zeilers, die Cornwells indrukwekkende kennis zullen appreciëren.

Hoewel Bernard Cornwell bekendheid verwierf met zijn historische avonturenromans, heeft hij ook enkele romans en thrillers geschreven die zich in ons heden afspelen. Meerdere daarvan (allemaal geschreven in de late jaren 1980 en vroege jaren 1990) spelen zich af op het water, met zeilboten in een belangrijke rol. Dat geldt ook voor "De genadeloze jacht".
Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

30 april 2023

ISBN

9788728418642

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 47 min

Bestandsgrootte

577 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

De witte ruiter

De witte ruiter

Bernard Cornwell

€ 19,99
Excalibur

Excalibur

Bernard Cornwell

€ 16,99
De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99
De vijand van God

De vijand van God

Bernard Cornwell

€ 16,99

Meer spreker Frans van Deursen Bekijk alles

SAS: helden en schurken

SAS: helden en schurken

Ben Macintyre

€ 14,99
Onder een hemel van sproeten
€ 9,99
Wanneer de mieren schreeuwen
€ 9,99
De lezer is niet dood

De lezer is niet dood

Alex Boogers

€ 9,99