Het laatste koninkrijk
Aanbieding
Het laatste koninkrijk

Het laatste koninkrijk

Engeland, de 9de eeuw. Uthred is als kind ontvoerd door Vikingen en meegevoerd naar Denemarken. Nu is hij bijna volwassen, ziet zichzelf als een Deen en mag mee op strooptocht naar Engeland...

Serie

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

Janine van der Kooij Kunst

Speelduur

12 uur 59 min

€ 16,99 € 8,49 50% korting

Beschrijving

Engeland, de 9de eeuw. Uthred is als kind ontvoerd door Vikingen en meegevoerd naar Denemarken. Nu is hij bijna volwassen, ziet zichzelf als een Deen en mag mee op strooptocht naar Engeland. Maar alles loopt anders dan verwacht. De Vikingen lijden een nederlaag en stoten Uthred uit. Aan welke kant staat hij? En kan hij de eigendommen van zijn adellijke Engelse familie weer in bezit nemen?
"Het laatste koninkrijk" is een reeks historische romans over de geboorte van Engeland in de 9de en 10de eeuw. De hoofdpersoon van de serie is Uhtred van Bebbanburg. Dit is het eerste boek in de reeks van meer dan tien titels. "Het laatste koninkrijk" werd bewerkt tot een populaire tv-reeks (eerst door de BBC, later door Netflix) met Alexander Dreymon in de hoofdrol."Het laatste koninkrijk" is een reeks historische romans over de geboorte van Engeland in de 9de en 10de eeuw.

Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

8 mei 2023

ISBN

9788728418673

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 59 min

Bestandsgrootte

542 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

De witte ruiter

De witte ruiter

Bernard Cornwell

€ 19,99
Excalibur

Excalibur

Bernard Cornwell

€ 16,99
Aanbieding De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99 € 8,49
De vijand van God

De vijand van God

Bernard Cornwell

€ 16,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

De graaf van Montecristo

De graaf van Montecristo

Alexandre Dumas

€ 14,99

Als de zon valt

Stijn de Vries

€ 12,99
Leven in de rouwerij

Leven in de rouwerij

Marieke Foppen, Marieke van Lierop

€ 14,99
De stad en zijn onvaste muren
€ 15,99