De vijand van God
De vijand van God

De vijand van God

Politiek gekonkel, militaire strategie, religieuze conflicten, passie en magie... niets blijft de personages van Bernard Cornwell bespaard...

Serie

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Chris Kijne

Vertaler

Irene Tjemmes

Speelduur

18 uur 45 min

€ 16,99

Beschrijving

Politiek gekonkel, militaire strategie, religieuze conflicten, passie en magie... niets blijft de personages van Bernard Cornwell bespaard. In "De vijand van God" weeft hij een nieuw en spannend avontuur rond het aloude verhaal van Koning Arthur. Een opmerkelijk donker verhaal, met helden die verre van perfect zijn en thema’s die ons ook nog bekend in de oren klinken. Centraal staat de botsing tussen religies in Engeland aan het einde van de 5de eeuw. Heidenen en Christenen staan met getrokken wapens tegenover elkaar, maar ook de godin Isis speelt nog een rol. Arthurs wijze raadgever, Merlijn, is dan weer op jacht naar de laatste mystieke schat van Engeland: de Ketel van Clyddno Eiddyn... oftewel de Heilige Graal. Voor de liefhebbers van compromisloze fictie zoals "Game of Thrones"... maar dan zonder draken.
Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

15 mei 2023

ISBN

9788728418635

Taal

Nederlands

Speelduur

18 uur 45 min

Bestandsgrootte

783 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

De witte ruiter

De witte ruiter

Bernard Cornwell

€ 19,99
Excalibur

Excalibur

Bernard Cornwell

€ 16,99
De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99
Het laatste koninkrijk

Het laatste koninkrijk

Bernard Cornwell

€ 16,99

Meer spreker Chris Kijne Bekijk alles

Mes

Mes

Salman Rushdie

€ 12,99
De oorlog die mijn ouders niet hoorden
5.0
€ 14,99
Demon Copperhead

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

€ 19,99
Duidelijkheid

Duidelijkheid

Tom-Jan Meeus

€ 8,00