Goena goena
Goena goena

Goena goena

Een weduwe gebruikt magie om een man aan haar voeten te krijgen De laatste jaren van de 19de eeuw, Nederlands-Indië. De half-Indische weduwe Den Ekster heeft haar zinnen gezet op een man...

Auteur

P.A. Daum

Spreker

Lonneke Scholten

Speelduur

7 uur 37 min

€ 12,99

Beschrijving

Een weduwe gebruikt magie om een man aan haar voeten te krijgen

De laatste jaren van de 19de eeuw, Nederlands-Indië. De half-Indische weduwe Den Ekster heeft haar zinnen gezet op een man. Een getrouwde man. Om hem voor zich te winnen neemt ze haar toevlucht tot "de stille kracht", oftewel magie. P.A. Daum vertelt de intrige met zijn typische, nuchtere directheid en altijd met grote interesse voor de wisselwerking tussen Nederlandse en Indische cultuur. Oorspronkelijk geschreven als krantenfeuilleton en daardoor voorzien van tal van cliffhangers.
Paulus Adrianus Daum (1850-1898) was een Nederlandse journalist, toneel- en romanschrijver. Hij groeide op in een Haagse volksbuurt, reisde naar Nederlands-Indië en ging daar aan de slag van journalist. Zijn kritiek op de koloniale autoriteiten werd hem niet in dank afgenomen. Hij richtte zijn eigen krant op, die de stem van de Indische Nederlander werd. Om de krant aan hogere verkoopcijfers te helpen, schreef Daum zelfs enkele romans, die in feuilletonvorm gepubliceerd werden. De strategie was succesvol en de romans werden ook gewaardeerd door de kritiek. Boeken als "Goena-Goena" en "Uit de suiker in de tabak" werden na de Tweede Wereldoorlog herontdekt.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

7 oktober 2022

ISBN

9788728522264

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 37 min

Bestandsgrootte

317 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Lonneke Scholten Bekijk alles

Voordat je me kende

Voordat je me kende

Tamara Postma

€ 14,99
Liefde is woede - Bloody Romance 1
€ 12,99
Liefde is pijn - Bloody Romance 0.5
€ 7,99