Het Goudland

Het Goudland

De meeste romans en verhalen van Hendrik Conscience spelen zich af in België, maar in “Het goudland” verplaatst hij de handeling radicaal naar Amerika. Drie Vlaamse goudzoekers trekken in 1849 naar...

Auteur

Hendrik Conscience

Spreker

Ron Cornet

Speelduur

10 uur 58 min

€ 14,99

Beschrijving

De meeste romans en verhalen van Hendrik Conscience spelen zich af in België, maar in “Het goudland” verplaatst hij de handeling radicaal naar Amerika. Drie Vlaamse goudzoekers trekken in 1849 naar Californië. De lezer volgt de verrassende en komische verwikkelingen die hen telkens in de buurt van het fortuin brengen… maar nooit echt dichtbij. Avontuur en kluchtige humor wisselen elkaar af in deze uiterst toegankelijke roman. Hugo Claus bewerkte de roman tot een gelijknamig toneelstuk in 1966.

Na de vorming van het koninkrijk België in 1830 was Hendrik Concience (1812-1883) de eerste Belgische schrijver die besloot zijn romans in het Nederlands te schrijven. Hij werd een echte volksschrijver, immens populair, maar kreeg ook internationaal veel respect. Bij zijn overlijden werd hij in de internationale pers vergeleken met groten als de Rus Ivan Toergenjev. Hij schreef tientallen boeken. Bekende titels van zijn hand zijn “De Leeuw van Vlaenderen”, “De loteling” en het late meesterwerk “De schat van Felix Roobeek”. In 2021 verscheen voor het eerst een biografie over Conscience: “Voor moedertaal en vaderland” (Johan Vanhecke, uitgeverij Vrijdag).

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

28 april 2023

ISBN

9788728522318

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 58 min

Bestandsgrootte

462 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Ron Cornet Bekijk alles

Vlaams Spiegel

Spiegel

Guido Eekhaut

€ 12,99
Vlaams De Sciencefictionschrijver
€ 9,99
Vlaams De verovering

De verovering

Mark Cloostermans

€ 12,95
Vlaams De Finse weduwe

De Finse weduwe

Mark Cloostermans

€ 12,95