Tantes

Tantes

Een roman over de tragiek van een kleinburgerlijke familie aan het begin van de twintigste eeuw. Tantes behoort tot de klassiekers van de Vlaamse literatuur, maar is nog altijd actueel.

Serie

Auteur

Cyriel Buysse

Spreker

Ron Cornet

Speelduur

4 uur 46 min

€ 14,99

Beschrijving

Drie ongehuwde tantes beheren de kas en de levens van de gegoede burgerlijke familie Dufour. Adrienne, een van hun nichtjes, wordt verliefd op dorpsgenoot Raymond. Helaas beschouwen de drie tantes hem als een losbol en daarom kan hij geen geschikte huwelijkskandidaat zijn. Adrienne en Raymond blijven elkaar echter in het geheim ontmoeten, in de vergeefse hoop dat de tantes van gedachten veranderen. De wanhopige geliefden doen een mislukte vluchtpoging, waarna Adrienne van haar geliefde wordt gescheiden. Hysterisch van onvervuld verlangen rest haar niets dan levenslange opsluiting in een gesticht. De familie blijft achter met het besef dat de tantes, voor wie alles om geld en behoud van status draaide, de schuldigen aan dit drama zijn. Tantes is een klassieke roman over de tragiek van een kleinburgerlijke familie aan het begin van de twintigste eeuw.

Details

Imprint

LJ Veen Klassiek

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

31 augustus 2021

ISBN

9789020416657

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 46 min

Bestandsgrootte

393 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Cyriel Buysse wordt in 1859 geboren in Nevele bij Gent. Hij trouwt in 1896 met de Nederlandse Nelly Dyserinck. Zij vestigen zich in Den Haag, waardoor de Belgische auteur toegang krijgt tot de Nederlandse literaire kringen. In De Nieuwe Gids verschijnt in 1890 zijn geruchtmakende novelle 'De Biezenstekker', waarmee Buysse zich een reputatie als naturalistisch auteur verwerft. Samen met Louis Couperus en W.G. van Nouhuys richt hij in 1903 het tijdschrift Groot Nederland op. Buysse sterft op 25 juli 1932, vier dagen nadat hij door koning Albert in de adelstand is verheven.

Meer spreker Ron Cornet Bekijk alles

Vlaams Spiegel

Spiegel

Guido Eekhaut

€ 12,99
Vlaams Het Goudland

Het Goudland

Hendrik Conscience

€ 14,99
Vlaams De Sciencefictionschrijver
€ 9,99
Vlaams De verovering

De verovering

Mark Cloostermans

€ 12,95