Luistervoorbeeld

Pelgrim

Leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje
Auteur Philip Dröge
Spreker Jan Donkers
Speelduur 8u 35m 19s
€ 14,99

Beschrijving

Het nieuwe boek van bestsellerauteur Philip Dröge Op 21 februari 1885 arriveert een bescheiden karavaan in Mekka. Op een van de kamelen zit een figuur die niet anders lijkt dan zijn reisgenoten. Maar eenmaal op een veilige plek komt vanonder zijn djellaba een Nederlander tevoorschijn. Een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden: Christiaan Snouck Hurgronje. Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion. Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.

Details

ImprintUnieboek | Het Spectrum
UitgeverUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 11 januari 2018
ISBN 9789000359844
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 35m 19s
Bestandsgrootte 710 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Philip Dröge

Philip Dröge (1967) is onderzoeksjournalist, schrijver, columnist en initiatiefnemer van wetenschappelijk persbureau FAQT. Dröge treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma's op radio en televisie. Zo is hij onder meer wekelijks te gast bij Paul van Liempt van BNR Nieuwsradio om over het nieuwste en meest bijzondere wetenschappelijk onderzoek te vertellen.

Artikelen, interviews en reportages van Philip Dröge zijn gepubliceerd in onder meer Elsevier, Quest, Quote, Forbes, NRC Next, Intermediair, de Volkskrant, Esquire, De Morgen, De Pers, TheStreet.com en diverse vaktijdschriften.

Dröge werkt eveneens in opdracht van uitgevers als ghostwriter voor bekende Nederlanders en mensen met een bijzonder verhaal.

Toon aanbod