Pelgrim
Pelgrim

Pelgrim

Leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje

Bestsellerauteur Philip Dröge duikt in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje: wetenschapper, spion en avonturier die eind negentiende eeuw in Mekka en Atjeh een heus dubbelleven leidt.

Auteur

Philip Dröge

Spreker

Jan Donkers

Speelduur

8 uur 35 min

€ 14,99

Beschrijving

Het nieuwe boek van bestsellerauteur Philip Dröge Op 21 februari 1885 arriveert een bescheiden karavaan in Mekka. Op een van de kamelen zit een figuur die niet anders lijkt dan zijn reisgenoten. Maar eenmaal op een veilige plek komt vanonder zijn djellaba een Nederlander tevoorschijn. Een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden: Christiaan Snouck Hurgronje. Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion. Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.

Details

Imprint

Unieboek | Het Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

11 januari 2018

ISBN

9789000359844

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 35 min

Bestandsgrootte

710 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Philip Dröge (1967) is onderzoeksjournalist, schrijver, columnist en initiatiefnemer van wetenschappelijk persbureau FAQT. Dröge treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma's op radio en televisie. Zo is hij onder meer wekelijks te gast bij Paul van Liempt van BNR Nieuwsradio om over het nieuwste en meest bijzondere wetenschappelijk onderzoek te vertellen. Artikelen, interviews en reportages van Philip Dröge zijn gepubliceerd in onder meer Elsevier, Quest, Quote, Forbes, NRC Next, Intermediair, de Volkskrant, Esquire, De Morgen, De Pers, TheStreet.com en diverse vaktijdschriften. Dröge werkt eveneens in opdracht van uitgevers als ghostwriter voor bekende Nederlanders en mensen met een bijzonder verhaal.

Meer auteur Philip Dröge Bekijk alles

De schaduw van Tambora

De schaduw van Tambora

Philip Dröge

€ 14,99
Moresnet

Moresnet

Philip Dröge

€ 14,99
De Tawl

De Tawl

Philip Dröge

€ 14,99
Moederstad

Moederstad

Philip Dröge

€ 16,99

Meer spreker Jan Donkers Bekijk alles

Zo veel leven voor de deur
€ 14,99
De Zanzibardriehoek

De Zanzibardriehoek

Martin Bossenbroek

€ 19,99
De paarden van Hitler

De paarden van Hitler

Arthur Brand

€ 14,99
Racisme meten, discriminatie bestrijden
€ 9,99