Luistervoorbeeld

De verborgen zin van dementie

Auteur Hans Stolp
Voorlezer Liselot Thomassen
Speelduur 2u 41m 3s
€ 15,00

Beschrijving

Dementie is een ziekte die bij veel mensen angst oproept. Geheugenverlies, verlies van decorum en het niet meer herkennen van geliefden zijn voor de zieke zelf en alle betrokkenen immers zeer ingrijpend. Daarbij komt dat dementie (nog) niet te genezen is, en het aantal mensen dat aan dementie lijdt wereldwijd zeer sterk groeit. Omdat mensen deze ziekte steeds vaker als een uitzichtloos lijden zien, wordt er ook steeds vaker in een vroegtijdig stadium gekozen voor euthanasie.

Hans Stolp laat in De verborgen zin van dementie zien dat dit niet het juiste antwoord is. Hij laat ons een andere kant zien: de verborgen geestelijke groei die dementie kan bieden. Dementerenden brengen, nadat ‘plicht’ en ‘moeten’ zijn losgelaten, namelijk nieuwe mogelijkheden in zichzelf aan het licht. Deze transformatie maakt het mogelijk om een volgend leven meer bevrijd en ontlast te beginnen. Het is de hoogste tijd om de spirituele aspecten die met de ziekte dementie verbonden zijn te belichten, zodat we anders tegen de ziekte gaan aankijken en vooral anders met dementerenden zullen omgaan.

Details

ImprintUitgeverij AnkhHermes
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 27 augustus 2018
ISBN 9789020215328
Taal Nederlands
Speelduur 2u 41m 3s
Bestandsgrootte 147 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Hans Stolp
Hans Stolp

Hans Stolp (1942) is pastor, auteur en veelgevraagd spreker. Hij studeerde theologie en maakte studie van de psychologie van Jung en van het esoterische christendom. Hij heeft talloze boeken op zijn naam staan (waaronder ook kinderboeken en dichtbundels), waarvan er vele bij Uitgeverij AnkhHermes verschenen. In zijn werk maakt hij de oorspronkelijke, spirituele of esoterische traditie (weer) voor een breed publiek toegankelijk. Een aantal van zijn boeken is in het Duits en Engels vertaald.

Toon aanbod