Luistervoorbeeld

De terugkeer van de koning

Man-zijn in de 21e eeuw
Auteur Ton van der Kroon
Voorlezer Roel Fooij
Speelduur 6u 24m 43s
€ 17,50

Beschrijving

In De terugkeer van de koning ontvouwt Ton van der Kroon, een van de voortrekkers van het mannenwerk in Nederland, zijn visie op de man aan de hand van een aantal initiatieverhalen. Thema's als de afwezige vader, de verbinding tussen lust en liefde en de rol van mannen in de maatschappij worden belicht aan de hand van oude mythen zoals die van Parcival en Dionysus, maar ook moderne films als The Matrix, Lord of the Rings en De Leeuwenkoning. Het boek is een oproep aan de man om zijn werkelijke plek in te nemen en om niet vanuit zijn hoofd of vanuit zijn buik, maar vanuit zijn hart te gaan leven. Daarom geeft hij vorm aan een oud en universeel thema: de terugkeer van de koning.

In tijden van chaos en verandering is het niet zozeer de wetenschap of de techniek, noch de politiek of de kerk die ons kan redden, maar veeleer de creatieve kracht van mythen en verhalen. Verhalen die ons vertellen over onze diepste wensen en angsten, en die ons herinneren aan wie we in werkelijkheid zijn.

De terugkeer van de koning is gebaseerd op koningsverhalen uit de westerse mythologie en cultuur, die inzicht geven in het roerige proces waar we - individueel en collectief - op dit moment doorheen gaan. Het is een boek geschreven voor mannen, maar evengoed te lezen voor vrouwen die nieuwsgierig zijn naar de ziel van de man.

Details

ImprintAnkhHermes, Uitgeverij
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 8 april 2021
ISBN 9789020217988
Taal Nederlands
Speelduur 6u 24m 43s
Bestandsgrootte 528 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Ton van der Kroon