Burn-on
Burn-on

Burn-on

De functionerende burn-out. Wanneer de crash uitblijft

In 'Burn-on' geeft Mieke Lannoey tips om een de functionerende burn-out te voorkomen, wanneer je niet meer uit de werkmodus kunt komen.

Auteur

Mieke Lannoey

Spreker

Bas Westerweel

Speelduur

4 uur 50 min

€ 15,00

Beschrijving

In Burn-on schrijft Mieke Lannoey over de functionerende burn-out. Burn-on is een nieuw klinisch beeld dat vooral hoogopgeleide mensen treft, mensen die vastlopen in een innerlijke werkmodus, een permanente professionele fixatie hebben en dwangmatig gericht zijn op prestaties en zelfverbetering. Ze kunnen niet meer stoppen of ‘uit gaan’; ontspannen lukt niet meer. Onderliggend is er altijd een gevoel van tekortschieten en de angst ontoereikend te zijn. Wat functioneel is krijgt voorrang op wat vreugde brengt. De gevolgen en symptomen zijn fysieke spanningsklachten en slaapproblemen, schuld- en schaamtegevoelens, zelfveroordeling en -verachting, uitputting en depressie, levensmoeheid en innerlijke leegte. Helaas zijn zij er trots op dat ze het kunnen blijven volhouden, staande blijven is voor hen existentieel. Mieke Lannoey geeft waardevolle tips om te voorkomen dat burn-on een burn-out wordt of in een chronische toestand verandert.

Details

Imprint

AnkhHermes, Uitgeverij

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

21 januari 2023

ISBN

9789020219753

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 50 min

Bestandsgrootte

266 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mieke Lannoey was een bevlogen hulpverlener tot ze een burn-out kreeg. Hoewel deze haar aanspoorde om zichzelf te ontwikkelen en haar dromen te verwezenlijken, evolueerde de burn-out toch in een burn-on. Dat maakt haar de geschikte persoon om dit nog onontgonnen gebied bloot te leggen. Ze werkt momenteel als zingevingscoördinator.

Meer auteur Mieke Lannoey Bekijk alles

Nooit meer de oude

Nooit meer de oude

Mieke Lannoey

€ 15,00
Burn-out

Burn-out

Mieke Lannoey

€ 12,99

Meer spreker Bas Westerweel Bekijk alles

Paniek in het pretpark

Paniek in het pretpark

Ilona de Lange

€ 11,99
Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier
€ 12,99
Films die nergens draaien

Films die nergens draaien

Yorick Goldewijk

€ 12,99
Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Ilona de Lange

€ 10,99