Burn-on
Burn-on

Burn-on

De functionerende burn-out. Wanneer de crash uitblijft

In 'Burn-on' geeft Mieke Lannoey tips om een functionerende burn-out te voorkomen, wanneer je niet meer uit de werkmodus kunt komen.

Auteur

Mieke Lannoey

Spreker

Bas Westerweel

Speelduur

4 uur 50 min

€ 15,00

Beschrijving

In Burn-on schrijft Mieke Lannoey over de functionerende burn-out. Geef je de buitenwereld de indruk dat je alles voor elkaar hebt, terwijl het in werkelijkheid heel anders voelt? Ga je op wilskracht door en doe je er alles aan om staande te bl­ijven en een (nieuwe) burn-out te verm­ijden? Dan is de kans groot dat je op een burn-on afstevent...

Burn-on is een nieuw syndroom dat eigen is aan deze t­ijd. Het wordt gekenmerkt door een onvermogen om uit te schakelen en het dwangmatig gericht z­ijn op (werk)prestaties en/of zelf verbetering, waarmee een onderliggend gevoel van ontoereikendheid gecamoufleerd wordt. Het functionele kr­ijgt voorrang op wat vreugde en plezier brengt, waardoor je langzaam maar zeker vervreemdt van jezelf en van alles wat ooit belangrijk voor je was, zoals vrienden en hobby’s. Het spanningsveld dat hieruit voortvloeit keert zich naar binnen waar het implodeert en zich uit als innerl­ijke leegte, levensmoeheid en een gevoel van zinloosheid.

Wie burn-on is, kan niet meer stoppen of ‘uit gaan’; ontspannen lukt niet meer. De buitenwereld krijgt de indruk dat je alles voor elkaar hebt, terwijl het in werkelijkheid heel anders voelt. De gevolgen en symptomen zijn fysieke spanningsklachten en slaapproblemen, schuld- en schaamtegevoelens, zelfveroordeling en -verachting, uitputting en depressie, levensmoeheid en innerlijke leegte. Helaas zijn zij er trots op dat ze het kunnen blijven volhouden, staande blijven is voor hen existentieel.

Mieke Lannoey omschr­ijft dit fenomeen (inclusief zelftest), duidt de maatschappel­ijke tendens en leidt je, onder andere door het delen van haar eigen verhaal, naar de weg uit je burn-on. Vol waardevolle tips om te voorkomen dat burn-on een burn-out wordt of in een chronische toestand verandert.

Details

Imprint

AnkhHermes, Uitgeverij

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

21 januari 2023

ISBN

9789020219753

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 50 min

Bestandsgrootte

266 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mieke Lannoey was een bevlogen hulpverlener tot ze een burn-out kreeg. Hoewel deze haar aanspoorde om zichzelf te ontwikkelen en haar dromen te verwezenlijken, evolueerde de burn-out toch in een burn-on. Dat maakt haar de geschikte persoon om dit nog onontgonnen gebied bloot te leggen. Ze werkt momenteel als zingevingscoördinator.

Meer auteur Mieke Lannoey Bekijk alles

Nooit meer de oude

Nooit meer de oude

Mieke Lannoey

€ 15,00
Burn-out

Burn-out

Mieke Lannoey

€ 12,99

Meer spreker Bas Westerweel Bekijk alles

De boom die een wereld was

De boom die een wereld was

Yorick Goldewijk

€ 11,99
€ 12,99
Wat voor man wil jij zijn?

Wat voor man wil jij zijn?

Jens van Tricht

€ 9,99
De rampzalige ruimtereis

De rampzalige ruimtereis

Ilona de Lange

€ 11,99