Luistervoorbeeld

Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan...

Auteur Louis Couperus
Voorlezer Henk van Ulsen
Speelduur 10u 24m 27s
€ 9,99

Beschrijving

Zestig jaar geleden hebben twee mensen een moord gepleegd in Nederlands-Indië. Ottilie Dercksz en haar minnaar Emile Takma hebben Ottillie’s echtgenoot vermoord en in de rivier gegooid. De plaatselijke Nederlandse dokter, Roelofsz, was medeplichtig en heeft de moord verzwegen. Zestig jaar later, terug in Den Haag, bezoekt de oude heer Takma Ottilie nog dagelijks, verbonden als zij zijn door hun misdaad. Beide denken dat alleen zij de waarheid kennen, maar het spook van het verleden kan niet verborgen blijven. Langzaam vernemen ook andere familieleden wat er zich lang geleden in Indië heeft afgespeeld.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 19 oktober 2018
ISBN 9789020416039
Taal Nederlands
Speelduur 10u 24m 27s
Bestandsgrootte 472 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'(.....) Het verhaal wordt door Henk van Ulsen prachtig voorgelezen, hij is een gelouterd Couperusvertolker en hij weet de sfeeer van het Haagse milieu rond de eeuwwisseling overtuigend neer te zetten. Geen moment krijg je de indruk met een gedateerd verhaal te maken te hebben. Daarvoor is het boek ook spannend genoeg opgebouwd wanneer er verteld wordt over de 97-jarige Ottillie Dercksz die, samen met haar minnaar Emile Takma, een duister geheim met zich meedraagt.' (NRC Handelsblad, Boeken, vrijdag 7 maart 2008, door Toef Jaeger)

'Met zijn klassieke, charismatische stem betovert hij de luisteraar.' (Boek magazine over Henk van Ulsen)

Over de auteur
Photo Louis Couperus
Louis Couperus

Louis Couperus (1863-1923) is een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de wereld rond 1900. Zo ook Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan, dat door veel critici wordt beschouwd als zijn meest volmaakte roman. In 1888 verscheen zijn roman Eline Vere als feuilleton in het dagblad Het Vaderland; hij had toen al twee dichtbundels gepubliceerd die vrijwel onopgemerkt bleven, hoewel de kwaliteit van enkele gedichten wel degelijk werd erkend.

In 1993 werd het Louis Couperus Genootschap opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Het Genootschap brengt het tijdschrift Arabesken uit.

Toon aanbod