Melkmeisje
Melkmeisje

Melkmeisje

Het wereldberoemde schilderij van Vermeer komt tot leven in zeventiende-eeuws Delft

Duik in het leven van Johannes Vermeer in de roman Melkmeisje. Nu ook een tentoonstelling in het Rijksmuseum.

Auteur

Matthias Rozemond

Spreker

Marijke Beversluis

Speelduur

7 uur 7 min

€ 14,99

Beschrijving

Melkmeisje is de nieuwe historische roman van Matthias Rozemond en gaat over Johannes Vermeer in het jaar 1657. De jonge schilder Johannes Vermeer heeft zich danig in de nesten gewerkt met een scabreus doek waarvan half Delft schande spreekt. Ook zijn eigen katholieke schoonfamilie lijkt het vertrouwen in hem op te zeggen. Hoe krijgt Johannes zijn carrière weer op de rit? Hoe herwint hij liefde en steun van zijn echtgenote Catharina? Hij moet nu echt een doek maken dat alle critici in een keer de mond snoert. Gelukkig is er nog één Delftenaar die de ongepolijste jonge kunstschilder wil steunen, mits hij zich overgeeft aan de regels van de Hollandse genrekunst. Bijvoorbeeld dienstbode Tanneke bezig zien in haar keuken, maar krijgt hij haar zover om voor hem te poseren? Tegen het decor van het zeventiende-eeuwse Delft vertelt Melkmeisje het fictieve verhaal van een jonge vrouw en haar rol in het leven van Johannes Vermeer.

Details

Imprint

Luitingh Sijthoff

Uitgever

Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij

Publicatiedatum

2 maart 2023

ISBN

9789021038339

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 7 min

Bestandsgrootte

392 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Op zijn drieëntwintigste begon hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst is in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poëzie.

In 2007 verscheen van Matthias Rozemond de literaire thriller Apollovlinder, kort daarop gevolgd door Schimmenspel (2008) en Enkele Reis Sicilië (2010). Later verscheen ook het boek De duivelskunstenaar (2016): een unieke historische roman over Jeroen Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van Nederland. Eind 2018 verscheen zijn boek: Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt. In 2021 verschijnt zijn nieuwe boek: Amalia, over de grondlegster van ons hedendagse koningshuis. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Foto © Bonnita Postma

Meer auteur Matthias Rozemond Bekijk alles

Hoogheid

Hoogheid

Matthias Rozemond

€ 14,99
Aanbieding De Rattenlijn

De Rattenlijn

Matthias Rozemond

€ 16,99 € 8,49
Apollovlinder

Apollovlinder

Matthias Rozemond

€ 12,99
Schimmenspel

Schimmenspel

Matthias Rozemond

€ 14,99

Meer spreker Marijke Beversluis Bekijk alles

Oude vriendschap

Erica James

€ 12,99
Verborgen talent

Verborgen talent

Erica James

€ 12,99
De vrouw die uit Auschwitz ontsnapte
€ 12,99
Een dierbare tijd

Een dierbare tijd

Erica James

€ 12,99