Luistervoorbeeld

Vinexvrouwen

Auteur Naima El Bezaz
Voorlezer Julika Marijn
Speelduur 4u 2m 33s
€ 9,49

Beschrijving

Het leven in een vinexwijk verloopt niet altijd soepel. Daar weet Naima El Bezaz, die zelf al bijna tien jaar in zo'n buurt woont, alles van. In Vinexvrouwen beschrijft ze het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk.

Als Marokkaanse kijkt El Bezaz met een frisse blik naar de Hollandse gewoontes, al speelt er nog iets anders mee: de vinexwijk wordt bevolkt door heel wat meer nationaliteiten. Terwijl haar dochter op school christelijke liedjes leert, verbaast El Bezaz zich over de Nederlanders. Ze snapt eigenlijk niets van hen. Hoog tijd dat zij eens een inburgeringscursus volgen!

Details

ImprintUitgeverij E.M. Querido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 28 februari 2018
ISBN 9789021412627
Taal Nederlands
Speelduur 4u 2m 33s
Bestandsgrootte 127 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Woest-humoristisch roman' (Arjan Peters, de Volkskrant)

'Even geestig als beklemmend, geschreven in een aanstekelijke uit-de-losse-pols-stijl, die ervoor zorgt dat je wilt blijven lezen.' (Robert Vuijsje)

Over de auteur
Photo Naima El Bezaz
Naima El Bezaz

Naima El Bezaz (1974), geboren in Marocco, is schrijfster. Haar fascinatie voor taal en schrijven is altijd groot geweest. Na de middelbare school gaat ze studeren, maar het schrijverschap lonkt. Tijdens een lezing komt ze in aanraking met schrijfster Yvonne Kroonenberg die haar introduceert bij Uitgeverij Contact. Daar debuteerde ze op haar eenentwintigste met de succesvolle roman De weg naar het noorden.

Daarna publiceerde ze Minnares van de duivel en de roman De verstotene. In haar in 2008 verschenen roman Het gelukssyndroom verwerkte El Bezaz de gevolgen van een burn-out en haar gevecht om uit een depressie te komen. In november 2010 verscheen haar roman Vinexvrouwen bij uitgeverij Querido.

Toon aanbod