Luistervoorbeeld

Jagtlust

Auteur Annejet van der Zijl
Spreker Hanneke Groenteman, Cees van Ede, Remco Campert
Speelduur 5u 14m 7s
€ 11,99

Beschrijving

In Jagtlust brengt Annejet van der Zijl een van de meest fascinerende mythes van de Nederlandse literaire geschiedenis tot leven. In de periode 1854-1971 groeide dit vervallen Gooise landhuis uit tot een artistieke vrijplaats van on-Hollandse allure. Het middelpunt was de even geheimzinnige als betoverende dichteres en eigenares van Jagtlust Fritzi Harmsen van Beek. Onder de talloze schrijvers en kunstenaars die in haar ban raakten, waren Remco Campert, Gerard Reve, Peter Vos en Cees Nooteboom. Bij haar vonden ze alles wat in het aangeharkte Nederland van die jaren nog taboe was: tomeloze passies, ongebreidelde creativiteit en experimenten met vrije seks, drugs en alcohol. 'Je stampte met je voet op de grond en het was feest', aldus Campert. Maar ook aan dit feest kwam een einde, en toen bleek dat niet iedereen even welgevaren was bij de prachtige chaos die Jagtlust heette.

Details

ImprintQuerido
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 15 maart 2018
ISBN 9789021414232
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 14m 7s
Bestandsgrootte 239 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Geweldig goed idee... bijzonder aardig om te lezen.' - Aleid Truijens, De Volkskrant

'Overtuigend ... Annejet van der Zijl heeft een scherp oog voor de sociale mobiliteit van de opeenvolgende generaties' - Annie van den Oever, Vrij Nederland

'Vermakelijk en doorleefd.' - Bram Hulzebos, GPD

'Kostelijk ... dat boek had ik verdomme ook wel willen schrijven.' - Guus Luijters, Het Parool

'Levendig en terdege gedocumenteerd.' - Inge van den Blink, Opzij

'Een plezier om te lezen.' - Onno Blom, Trouw


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) is een Nederlands journalist en schrijfster. Van der Zijl groeide op in een lerarengezin in Friesland, en wist al vrij vroeg dat ze iets met schrijven wilde doen. Niet alleen omdat ze veel van boeken en lezen hield, maar ook omdat het haar zo’n mooie manier leek om de wereld te ontdekken. In eerste instantie ging ze kunstgeschiedenis studeren, maar later stapte ze over op de richting massacommunicatie en studeerde daar op af in Amsterdam. Omdat er in Nederland toen nog geen postdoctorale opleidingen journalistiek bestonden, ging ze in 1998 naar Londen om daar een MA International Journalism te doen. Onderdeel van die studie was een aantal stages, zowel in Engeland als in Nederland, en zo kwam ze als redactrice bij de toenmalige Haagse Post terecht, net voor dit blad fuseerde met De Tijd. Daar specialiseerde ze zich in literaire geschiedschrijving en portretten.

In 1998 debuteerde ze met het boek Jagtlust over het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland.

Toon aanbod