Luistervoorbeeld

Stikvallei

Auteur Frank Westerman
Spreker Mathijs Deen
Speelduur 10u 10m 24s
€ 12,99

Beschrijving

21 augustus 1986. ’s Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras – net als 1746 mannen, vrouwen en kinderen. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij.
Dit zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd?

Stikvallei ontleedt elk facet van deze massale, raadselachtige sterfte – in een thrillerachtig verhaal dat uitwaaiert tot IJsland en Hawaï. Met precisie en verbeeldingskracht legt Frank Westerman drie lagen van de waarheid bloot, waardoor het zicht op het mysterie telkens kantelt.

Gaandeweg voert hij de lezer mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar in de dodenvallei is opgeschoten. Welke woorden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen?

Details

ImprintQuerido Fosfor
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 11 april 2019
ISBN 9789021416144
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 10m 24s
Bestandsgrootte 559 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Stikvallei is de zevende parel aan de kroon van Frank Westerman, een groot Europees auteur' - Bert Wagendorp, De Volkskrant

'Het zijn stuk voor stuk schitterende verhalen die Westerman opdiept. Stikvallei is een geslaagd boek. De zoektocht naar en het verzamelen van verhalen is een voortreffelijk plan dat heel goed is uitgewerkt. De bevlogenheid staat voorop. * * * *' - NRC Handelsblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Westerman

Frank Westerman (1964) groeide op in Assen en studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou.

Als schrijver brak hij door met De graanrepubliek (1999), Ingenieurs van de ziel (2002), Ararat (2007) en Dier, bovendier (2010). Najaar 2013 verscheen Stikvallei. Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen in zestien talen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland.

Toon aanbod