Luistervoorbeeld

De jongen die wilde mislukken

Auteur Angela Wals
Spreker Hannah van Lunteren, Kevin Hassing
Speelduur 6u 26m 12s
€ 13,99

Beschrijving

Met het vwo-diploma en een toelatingsbewijs voor het conservatorium op zak pleegt Thomas met drie vrienden in de zomer van 1994 een reeks gewapende overvallen in en rondom Arnhem. Hij is de blanke slimmerd in een Marokkaans-Turkse jeugdbende. Ze lopen tegen de lamp. Na een gevangenisstraf krijgt Thomas zijn leven weer op de rails. Als Angela Wals hem leert kennen, is hij een succesvol muzikant.

Tijdens hun verliefdheid biecht hij zijn criminele carrière aan haar op. Na de verbazing volgt de fascinatie. Hoe zag dat eruit: Thomas, dreigend met een bivakmuts op en zwaaiend met een wapen bij een benzinepomp? Maar zijn herinneringen aan de overvallen bevatten hiaten. Angela Wals traceert zijn vroegere vrienden, reconstrueert de overvallen en zoekt de slachtoffers op. Thomas heeft het nooit over ze, maar denken zij twee decennia later nog wel eens aan hem? En ze mist iets bij Thomas: spijt.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 17 april 2019
ISBN 9789021418438
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 26m 12s
Bestandsgrootte 354 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Angela Wals

Angela Wals (1986) is freelancejournalist voor onder meer de Volkskrant en woont en werkt in Berlijn. De jongen die wilde mislukken is haar eerste boek. Niet genoegen nemend met het beeld van de gewetenloze misdadiger dat meestal aan de daden van haar vriend kleeft, besloot ze op onderzoek uit te gaan.

Toon aanbod