De vooravond
De vooravond

De vooravond

De vooravond van Rashid Novaire is een poëtische roman over mensen die voor onmogelijke keuzes gesteld worden, en is ten dele gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur.

Auteur

Rashid Novaire

Spreker

Hannah van Lunteren

Speelduur

6 uur 55 min

€ 14,99

Beschrijving

De vooravond van Rashid Novaire begint in Utrecht, in december 1938. Als Hitler alle Duitse dienstbodes oproept naar de Heimat terug te keren komt de jonge Trude Kuña voor een moeilijke keuze te staan. Ze moet binnen een maand trouwen met haar verloofde, Johannes, óf hem in de steek laten en terugkeren naar het Ruhrgebied, waar haar familie actief is binnen de partij en veel heeft bereikt. Johannes wil niets horen over haar familie, en het zint Trude allerminst dat hij in de winkel na sluitingstijd jonge vrouwen ontmoet die om zijn hulp vragen. Het bezoek van Trudes broer Rudi, die in Marokko in het Vreemdelingenlegioen diende, brengt de zaken in een stroomversnelling. Trude komt meer over haar broer te weten dan haar lief is, en Duitsland komt dichterbij. Als Rudi ontdekt dat Johannes een dubbelleven leidt, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen voor hen allen. De vooravond van Rashid Novaire is een poëtische roman over mensen die voor onmogelijke keuzes gesteld worden, en is ten dele gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

19 januari 2021

ISBN

9789026355523

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 55 min

Bestandsgrootte

570 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Rashid Novaire (1979) heeft meerdere romans op zijn naam staan, waaronder Het lied van de rog (2007), Afkomst (2008) en Zeg maar dat we niet thuis zijn (2015). Hij werd tweemaal genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Ook maakte hij podcasts voor Public Art en deBuren en schreef hij voor theater, onder meer in Duitsland.

Meer spreker Hannah van Lunteren Bekijk alles

Leer me alles wat je weet

Leer me alles wat je weet

Hanna Bervoets

€ 14,99
De slaap die geen uren kent

De slaap die geen uren kent

Sebastiaan Chabot

€ 14,99
Waagstukken

Waagstukken

Charlotte Van den Broeck

€ 14,99
De gebroeders B.

De gebroeders B.

Steffie van den Oord

€ 15,99