Luistervoorbeeld

De gebroeders B.

Auteur Steffie van den Oord
Voorlezer Hannah van Lunteren
Speelduur 9u 30m 40s
€ 15,99

Beschrijving

Als de respectabele jonge weduwe Marianne in 1798 trouwt met een van de gebroeders B., weet ze nauwelijks iets van de beruchte tweeling. Frans en Jan Bosbeeck kunnen niet met en niet zonder elkaar, en worden gezocht voor diefstal en overvallen – tot ver over de grens. Ze worden rijk, maar zijn ook naarstig op jacht naar maatschappelijk aanzien.
Wie zijn de Antwerpse gebroeders B.? Marianne ondervindt het aan den lijve in Den Bosch. En dan is er nog Rebecca, de dochter van het oude bendehoofd, die niet rust voordat ze heeft gekregen waar ze recht op heeft.

Steffie van den Oord werkte zich door meters archiefmateriaal heen en kwam op het spoor van dit waargebeurde, spannende en meeslepende verhaal over twee van de meest gezochte mannen van Europa, die de Grote Nederlandse Bende aanvoerden.

Details

ImprintUitgeverij E.M. Querido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 28 januari 2020
ISBN 9789021421230
Taal Nederlands
Speelduur 9u 30m 40s
Bestandsgrootte 522 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Steffie van den Oord
Steffie van den Oord

Steffie van den Oord (1970) is schrijver en journalist. Rond de milleniumwisseling sprak ze honderdjarigen en Eeuwelingen, het boek dat ze over hen schreef, werd een daverend succes. In 2015 verscheen De vrouw met de bijl. Van den Oord is altijd op zoek naar wat mensen beweegt, of het nu levenslust of doodsdrift.

Toon aanbod