Luistervoorbeeld

Cliffrock Castle

Werken op een kasteel in Schotland
SerieCliffrock Castle deel 1
Auteur Josephine Rombouts
Spreker Josephine Rombouts
Speelduur 10u 7m 57s
€ 13,99

Beschrijving

Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper op het plaatselijke kasteel te worden met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities.

Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 14 mei 2019
ISBN 9789021418445
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 7m 57s
Bestandsgrootte 557 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Josephine Rombouts

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en gaf taaltrainingen aan expats, dansers en musici. Ze woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze achtereenvolgens huishoudster, personal assistant en manager was op een kasteel.

Toon aanbod