De blauwe vleugels
De blauwe vleugels

De blauwe vleugels

Josh en zijn verstandelijk beperkte broer Jadran vinden een gewonde kraanvogel. Ze willen hem weer leren vliegen. Bij het oefenen valt Josh van de ladder. Dan verandert alles… Leeftijd: 7+

Auteur

Jef Aerts

Spreker

Jurjen van Loon

Speelduur

3 uur 36 min

€ 9,99

Beschrijving

Josh en zijn grote broer Jadran vinden een jonge, gewonde kraanvogel. Ze willen hem weer leren vliegen zodat hij zijn familie achterna kan naar het Zuiden. De broers doen de grote blauwe vleugels van hun moeder om, uit de tijd dat ze nog in musicals meespeelde, en laten de kraanvogel zien hoe het moet. Daarvoor klimmen ze almaar hoger. Als Josh door toedoen van zijn impulsieve broer van de brandladder valt en in het ziekenhuis belandt, verandert alles. Kan Jadran nog wel thuis blijven wonen?

De twee broers besluiten te vluchten als ze horen dat Jadran naar een zorginstelling moet verhuizen. En ze nemen de kraanvogel mee. Er volgt een moedige en ontroerende ontsnappingspoging, die ook een zoektocht is naar de warmte van een gezin.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

22 november 2019

ISBN

9789021421100

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 36 min

Bestandsgrootte

198 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jef Aerts (1972) vertelt tijdloze verhalen, die tegelijk spannend en ontroerend zijn. Zijn boeken werden in Vlaanderen onder meer bekroond met de Boekenleeuw, prijs voor het beste kinder- en jeugdboek. In Nederland kreeg hij driemaal een Zilveren Griffel. Jef Aerts groeide op in een bosrijk dorp in de buurt van Leuven. Nadat hij vier romans, een dichtbundel en enkele theaterteksten voor volwassenen publiceerde, begon Aerts te schrijven voor kinderen en jongeren.

In juni 2012 verscheen zijn eerste kinderroman, Het kleine paradijs, bij uitgeverij Querido, Amsterdam. Het boek werd genomineerd voor de Boekenleeuw 2013 en de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2014. Hierna volgde diverse bekroonde kinderboeken waaronder Groter dan een droom en Vissen smelten niet.

In oktober 2018 verscheen een nieuwe jeugdroman, De blauwe vleugels, over twee bijzondere broers en een kraanvogel. In juni 2019 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel.

Jef Aerts woont met zijn vrouw en drie kinderen op een kleine boerderij met een heleboel dieren.

Meer auteur Jef Aerts Bekijk alles

De nacht van Ronke

De nacht van Ronke

Jef Aerts

€ 9,99
Zing zing zing de wereld rond
€ 4,99

Meer spreker Jurjen van Loon Bekijk alles

€ 15,00
Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland
€ 9,99
Aanbieding De verborgen boekwinkel
€ 14,99 € 7,49
De monnik die zijn Ferrari verkocht
€ 15,00