Luistervoorbeeld

De blauwe vleugels

Auteur Jef Aerts
Spreker Jurjen van Loon
Speelduur 3u 36m 6s
€ 10,99

Beschrijving

Josh en zijn grote broer Jadran vinden een jonge, gewonde kraanvogel. Ze willen hem weer leren vliegen zodat hij zijn familie achterna kan naar het Zuiden. De broers doen de grote blauwe vleugels van hun moeder om, uit de tijd dat ze nog in musicals meespeelde, en laten de kraanvogel zien hoe het moet. Daarvoor klimmen ze almaar hoger. Als Josh door toedoen van zijn impulsieve broer van de brandladder valt en in het ziekenhuis belandt, verandert alles. Kan Jadran nog wel thuis blijven wonen?

De twee broers besluiten te vluchten als ze horen dat Jadran naar een zorginstelling moet verhuizen. En ze nemen de kraanvogel mee. Er volgt een moedige en ontroerende ontsnappingspoging, die ook een zoektocht is naar de warmte van een gezin.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 22 november 2019
ISBN 9789021421100
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 36m 6s
Bestandsgrootte 198 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jef Aerts

Jef Aerts (1972) vertelt tijdloze verhalen, die tegelijk spannend en ontroerend zijn. Zijn boeken werden in Vlaanderen onder meer bekroond met de Boekenleeuw, prijs voor het beste kinder- en jeugdboek. In Nederland kreeg hij driemaal een Zilveren Griffel. Jef Aerts groeide op in een bosrijk dorp in de buurt van Leuven. Nadat hij vier romans, een dichtbundel en enkele theaterteksten voor volwassenen publiceerde, begon Aerts te schrijven voor kinderen en jongeren.

In juni 2012 verscheen zijn eerste kinderroman, Het kleine paradijs, bij uitgeverij Querido, Amsterdam. Het boek werd genomineerd voor de Boekenleeuw 2013 en de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2014. Hierna volgde diverse bekroonde kinderboeken waaronder Groter dan een droom en Vissen smelten niet.

In oktober 2018 verscheen een nieuwe jeugdroman, De blauwe vleugels, over twee bijzondere broers en een kraanvogel. In juni 2019 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel.

Jef Aerts woont met zijn vrouw en drie kinderen op een kleine boerderij met een heleboel dieren.

Toon aanbod