Luistervoorbeeld

De nacht van Ronke

Auteur Jef Aerts
Spreker Dafne Holtland
Speelduur 2u 42m 48s
€ 10,99

Beschrijving

Een poëtisch avontuur over het realiseren van je dromen

Ronke houdt van sterrenkunde en van hardlopen. Hoewel ze blind is, wil ze dolgraag rennen in de open lucht, zonder begeleiding. En daarvoor is er plaats genoeg op de hei, waar Ronke op sterrenkamp is. Haar buddy Nouri daagt haar uit om daar te oefenen. En omgekeerd probeert Ronke Nouri ervan te overtuigen contact op te nemen met zijn grootvader, die hij nog nooit heeft gezien. Wat volgt is een hachelijk en spannend avontuur, waarin fantasie en wetenschap voortdurend haasje-over spelen. Wat onmogelijk lijkt, kan misschien toch!

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 20 mei 2021
ISBN 9789045126494
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 42m 48s
Bestandsgrootte 149 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jef Aerts

Jef Aerts (1972) vertelt tijdloze verhalen, die tegelijk spannend en ontroerend zijn. Zijn boeken werden in Vlaanderen onder meer bekroond met de Boekenleeuw, prijs voor het beste kinder- en jeugdboek. In Nederland kreeg hij driemaal een Zilveren Griffel. Jef Aerts groeide op in een bosrijk dorp in de buurt van Leuven. Nadat hij vier romans, een dichtbundel en enkele theaterteksten voor volwassenen publiceerde, begon Aerts te schrijven voor kinderen en jongeren.

In juni 2012 verscheen zijn eerste kinderroman, Het kleine paradijs, bij uitgeverij Querido, Amsterdam. Het boek werd genomineerd voor de Boekenleeuw 2013 en de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2014. Hierna volgde diverse bekroonde kinderboeken waaronder Groter dan een droom en Vissen smelten niet.

In oktober 2018 verscheen een nieuwe jeugdroman, De blauwe vleugels, over twee bijzondere broers en een kraanvogel. In juni 2019 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel.

Jef Aerts woont met zijn vrouw en drie kinderen op een kleine boerderij met een heleboel dieren.

Toon aanbod