Luistervoorbeeld

De naschok

Srebrenica, een generatie later
Auteur Frank Westerman
Spreker Jan Donkers
Speelduur 1u 25m 57s
€ 4,99

Beschrijving

Het nationaal trauma Srebrenica blijft opspelen, ook ruim twintig jaar na de val van de enclave en de massamoord op meer dan zesduizend moslimmannen. Dutchbat faalde, de VN faalde, de internationale gemeenschap faalde en Defensie in Den Haag faalde. Srebrenica is nog altijd een kras op de volksziel.
Twintig jaar geleden was Frank Westerman oorlogscorrespondent in de Balkan. Tweemaal wist hij het omsingelde Srebrenica als journalist te bezoeken. Nu keert hij terug en rijdt in het voetspoor van generaal Mladic het voormalige Veilige Gebied binnen. Wat wordt er twintig jaar later herdracht? Hoe wordt er herdacht? Door wie?

Details

ImprintQuerido Fosfor
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 7 juli 2020
ISBN 9789021424354
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 25m 57s
Bestandsgrootte 79 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Westerman

Frank Westerman (1964) groeide op in Assen en studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou.

Als schrijver brak hij door met De graanrepubliek (1999), Ingenieurs van de ziel (2002), Ararat (2007) en Dier, bovendier (2010). Najaar 2013 verscheen Stikvallei. Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen in zestien talen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland.

Toon aanbod