Luistervoorbeeld

Het moederbrein

Hoe het moederschap je lichaam, geest en identiteit vormt
Auteur Melissa Hogenboom
Spreker Julika Marijn
Speelduur 8u 37m 11s
€ 13,99

Beschrijving

Het moederbrein is een verkenning van wat het betekent om moeder te worden.

Lang voordat we zelfs maar overwegen om kinderen te krijgen wordt door zowel de biologie als door de samenleving onze identiteit als aanstaande moeder gevormd. Waarom brengt het moederschap zo'n dramatische identiteitsverschuiving met zich mee die zoveel aspecten van ons leven beïnvloedt? Wat kunnen we leren over het moederschap op het gebied van psychologie en neurowetenschappen?

Melissa Hogenboom vertelt vanuit haar eigen ervaring als moeder van twee én vanuit haar expertise als wetenschapsjournalist hoe ons brein, samen met externe factoren zoals de normen en waarden van onze samenleving, de identiteit van moeders beïnvloedt. Ze vertelt hoe ons brein tijdens de zwangerschap verandert en welke impact de fysieke verandering van onze lichamen op ons heeft, gaat in op hoe technologie steeds meer vat krijgt op het moderne moederschap, en bespreekt de impact van het moederschap op onze carrières en sociale leven. In Het moederbrein weerlegt ze de moderne mythe van moederlijke perfectie. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om te begrijpen hoe en waarom we veranderen, voor onze fysieke en mentale gezondheid.

'Een welkome, verfrissende en heldere blik op de eenentwintigste-eeuwse verwachtingen van het moederschap.' - Gina Rippon

Details

ImprintVolt
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 2 september 2021
ISBN 9789021428383
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 37m 11s
Bestandsgrootte 710 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.