Het moederbrein
Het moederbrein

Het moederbrein

Hoe het moederschap je lichaam, geest en identiteit vormt

'Het moederbrein' is een verkenning van wat het betekent om moeder te worden.

Auteur

Melissa Hogenboom

Spreker

Julika Marijn

Speelduur

8 uur 37 min

€ 13,99

Beschrijving

Het moederbrein is een verkenning van wat het betekent om moeder te worden.

Lang voordat we zelfs maar overwegen om kinderen te krijgen wordt door zowel de biologie als door de samenleving onze identiteit als aanstaande moeder gevormd. Waarom brengt het moederschap zo'n dramatische identiteitsverschuiving met zich mee die zoveel aspecten van ons leven beïnvloedt? Wat kunnen we leren over het moederschap op het gebied van psychologie en neurowetenschappen?

Melissa Hogenboom vertelt vanuit haar eigen ervaring als moeder van twee én vanuit haar expertise als wetenschapsjournalist hoe ons brein, samen met externe factoren zoals de normen en waarden van onze samenleving, de identiteit van moeders beïnvloedt. Ze vertelt hoe ons brein tijdens de zwangerschap verandert en welke impact de fysieke verandering van onze lichamen op ons heeft, gaat in op hoe technologie steeds meer vat krijgt op het moderne moederschap, en bespreekt de impact van het moederschap op onze carrières en sociale leven. In Het moederbrein weerlegt ze de moderne mythe van moederlijke perfectie. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om te begrijpen hoe en waarom we veranderen, voor onze fysieke en mentale gezondheid.

'Een welkome, verfrissende en heldere blik op de eenentwintigste-eeuwse verwachtingen van het moederschap.' - Gina Rippon

Details

Imprint

Volt

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

2 september 2021

ISBN

9789021428383

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 37 min

Bestandsgrootte

710 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Tags

Meer spreker Julika Marijn Bekijk alles

Gesprekken over de liefde
€ 14,99
Happi.kids

Happi.kids

Happinez

€ 15,99
Hoe word je een succesvol schrijver?
€ 3,99
Rendez-vous

Rendez-vous

Esther Verhoef

€ 12,99