Luistervoorbeeld

De sprookjeskoningin

Auteur Ad Grooten
Spreker Loes Luca
Speelduur 1u 50m 7s
€ 7,99

Beschrijving

Er was eens…
Een behekste koning, een vrolijke trol, een draak, een tweeling, een verdrietig prinsesje – in een boek vol splinternieuwe sprookjes. Sprookjes zoals sprookjes horen te zijn, over boze toverkunsten en onverwachte helden, over listen en plannetjes en de kunst van het geluk. Een boek om keer op keer voor te lezen, met prachtige illustraties van Martijn van der Linden.
Ad Grooten schreef eerder twee sprookjesboeken voor de Efteling en heeft een theatervoorstelling rond De sprookjeskoningin.

'De sprookjeskoningin is in alle opzichte een geslaagd sprookjesboek dat zijn plaats naast Grimm verdient. Eindelijk weer een voorleesboek dat vele generaties mee kan.' - Kinderboekenpraatjes

Details

ImprintPloegsma
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 2 april 2016
ISBN 9789021676470
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 50m 7s
Bestandsgrootte 151 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ad Grooten

Ad Grooten (1962) werd geboren op Curaçao. Als kind tekende en schreef hij al hele boeken vol. Toen hij op zijn vijftiende het gitaarspelen ontdekte, volgden algauw zijn eerste eigen liedjes. Na de middelbare school studeerde Ad muziektherapie, maar hij heeft maar een paar jaar als muziektherapeut gewerkt, want vanaf 1992 werd hij fulltime muzikant/componist. Samen met een paar studiegenoten richtte Ad de band Pater Moeskroen op. Hij schreef liedjes voor Kinderen voor Kinderen en voor de mede door hem opgerichte kinderband Cowboy Billie Boem. Ook schreef hij de eerste Sprookjesboom-musical.
Jarenlang was hij eigenlijk alleen maar met muziek bezig, tot hij in 2008 werd gevraagd een sprookjesboek te schrijven voor de Efteling. Twee boeken werden dit, met de sprookjes die je in de Efteling kunt zien. Dat smaakte naar meer! Want het hervertellen van bestaande sprookjes is heel leuk, maar het schijven van je eigen verhalen is nog veel leuker. En zo verscheen in 2015 zijn boek De sprookjeskoningin, met splinternieuwe sprookjes, prachtig geïllustreerd door Martijn van der Linden. Bij dit boek maakte Ad Grooten samen met Ruth Bakker een muzikale theatervoorstelling.

Naast schrijver blijft Ad een muzikant in hart en nieren. Hij speelt momenteel bij Paul van Loon en andere snuiters en treedt op met zijn eigen band Mannen van Naam.

Toon aanbod