Luistervoorbeeld

De Kegelwerper

Auteur Margriet de Moor
Spreker Margriet de Moor
Speelduur 3u 24m 48s
€ 9,99

Beschrijving

Hoe moet je reageren wanneer je iemand tegenover je vindt die een onpeilbare antipathie lijkt uit te stralen? En dat terwijl je zelf juist sympathie voor hem voelt?

De goochelaar Charles Pluut ontmoet de kegelwerper in het Pension Rembrandt, het tijdelijke thuis voor jongleurs, danseressen en dwergen in het Amsterdam van de jaren vijftig. De kegelwerper is het verhaal van hun merkwaardige symbiose, en van het meisje dat in het spel tussen de twee mannen zowel inzet, speelbal als geliefde is.

Margriet de Moor jongleert op virtuoze wijze en met merkbaar plezier met personages, situaties, beelden en motieven – als de literatuur hier een spel is, dan wel één op leven en dood.

Details

ImprintUitgeverij Contact
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 18 november 2011
ISBN 9789023486688
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 24m 48s
Bestandsgrootte 109 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Margriet de Moor

Margriet de Moor (1941) is een van de belangrijkste schrijfsters in het Nederlandse taalgebied. Haar oeuvre omvat romans, verhalen, essays en libretto's. Haar eerste roman Eerst grijs dan wit dan blauw (1991) werd bekroond met de AKO literatuurprijs en betekende ook haar internationale doorbraak. Na haar grote roman De verdronkene (2005) verscheen in 2006 De kegelwerper.

Toon aanbod