Luistervoorbeeld

WIL

Auteur Jeroen Olyslaegers
Voorlezer Jeroen Olyslaegers
Speelduur 10u 46m 12s
€ 16,99

Beschrijving

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.

Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten. Olyslaegers bewees zijn meesterschap al eerder, maar met WIL zal hij menigeen volstrekt verrassen.

Winnaar Fintro Literatuurprijs 2017

Details

UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 16 mei 2017
ISBN 9789023497363
Taal Nederlands
Speelduur 10u 46m 12s
Bestandsgrootte 887 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Jeroen Olyslaegers heeft 'm te pakken, zijn Grote Roman. Hij schreef zijn Het verdriet van België, zijn de Kapellekensbaan en bovenal zijn eigenste WIL. Een vlijmscherp boek over de lafheid die neutraliteit heet. *****' - De Standaard

Over de auteur
Photo Jeroen Olyslaegers
Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers (1967) is geboren in Mortsel (België) en schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen.

Toon aanbod