WIL

WIL

Het is oorlog. Wilfried Wils moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat.

Auteur

Jeroen Olyslaegers

Spreker

Jeroen Olyslaegers

Speelduur

10 uur 46 min

€ 16,99

Beschrijving

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.

Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten. Olyslaegers bewees zijn meesterschap al eerder, maar met WIL zal hij menigeen volstrekt verrassen.

Winnaar Fintro Literatuurprijs 2017

Details

Imprint

De Bezige Bij

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

16 mei 2017

ISBN

9789023497363

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 46 min

Bestandsgrootte

887 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jeroen Olyslaegers (1967) is geboren in Mortsel (België) en schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen.

Meer auteur Jeroen Olyslaegers Bekijk alles

Vlaams Wildevrouw

Wildevrouw

Jeroen Olyslaegers

€ 15,99

Meer spreker Jeroen Olyslaegers Bekijk alles

Vlaams Wildevrouw

Wildevrouw

Jeroen Olyslaegers

€ 15,99