Luistervoorbeeld

De doodsvogel

Een Holger Munch Thriller
SerieHolger Munch en Mia Krüger deel 2
Auteur Samuel Bjork
Voorlezer Casper Gimbrère
Speelduur 11u 36m 20s
€ 14,99

Beschrijving

Een tienermeisje lijkt ritueel vermoord te zijn en het onderzoeksteam van Holger Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Mia Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft. Nog net in beeld zien we de contouren van iemand die verkleed is als uil, de doodsvogel. Ondertussen zit Munchs dochter midden in een emotionele crisis en wordt ze in een romantische affaire getrokken die haar op het pad brengt van een zeer zieke geest…

De doodsvogel is een geraffineerd geconstrueerde en psychologisch indringende thriller van Samuel Bjørk.

Samuel Bjørks Ik reis alleen werd direct na verschijnen een indrukwekkend, internationaal, succes. De serie met Holger Munch en Mia Krüger in de hoofdrollen wordt in meer dan 20 landen vertaald. Een Zweedse en een Amerikaanse tv-serie zijn in de maak.

Details

ImprintUitgeverij Luitingh-Sijthoff
UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 19 mei 2016
ISBN 9789024574902
Taal Nederlands
Speelduur 11u 36m 20s
Bestandsgrootte 638 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Zuurstofflessen paraat houden!' (Theo Hakkert, Wegener Dagbladen)

‘Spannend tot op het laatst. Een nieuwe topauteur is geboren! ’ (Wim Krings, Boekhandel Krings)

‘Bjørk kan nog steeds schrijven, De doodsvogel zit ontegenzeggelijk strakker in elkaar dan Ik reis alleen en het slot is ook nu weer spannend genoeg om in een ruk uitlezen noodzakelijk te maken. ’ (De Volkskrant)

‘Ik had Bjørk eigenlijk zelf moeten vragen wanneer deel 3 komt. Want eindigen zoals hij gedaan heeft met De doodsvogel, vraagt om een vervolg. Ik wil gewoon verder lezen! Tussen de sigaretten rookwolken door een adembenemend spannend verhaal. Heerlijk. ’ (Bruna Panningen)

‘Geweldig boek. ’ (Weesper Boekhandel)

‘Geweldig spannend boek. Je wordt meteen gegrepen door het verhaal. ’ (Boekhandel Westerhof)

‘Gruwelijk goed met een plot van oh mijn god. Snel het volgende deel! ’ (Bruna Panningen)
‘Joepie, een nieuwe van Bjørk. En als je de auteur hebt mogen ontmoeten, lees je met nóg meer passie. Spannend. ’ (Boekhandel Wagner Sassenheim)

‘Geen tweede boek syndroom! Weer erg goed. Goed opgebouwde spanning. Het uiterste wordt weer verlangd van Holger en Mia, maar ook van jou als lezer. Stoppen is geen optie.’ (Boekhandel Krings Sittard)

‘Het verhaal ontrafelt zich stukje bij beetje. Het is superspannend en met veel energie geschreven. ’ (Boeken Bloggenderwijs)

‘Samuel Bjørk heeft een hele prettige schrijfstijl en neemt ons op boeiende wijze mee in zijn verhalen. Kenmerkend zijn korte hoofdstukken, het verhaal gebracht vanuit verschillende personages, meerdere verhaallijnen, interessante plotwendingen die voor verrassingen zorgen en een origineel verhaal. De doodsvogel is van dezelfde hoge kwaliteit als zijn voorganger. Weer een thriller om van te genieten. **** ’ (naadspage.wordpress.com)

‘Weer zon huiveringwekkende, briljante thriller van het allerbeste soort. ’ (www.leeskost.nl)

‘Na het grote succes van zijn debuut Ik reis alleen levert Samuel Bjørk met De doodsvogel een minstens zo huiveringwekkend vervolg af. ’ (Margriet)

‘Een pageturner vanaf bladzijde 1 en een echte mustread voor iedereen die van een goed boek houdt. ’ (Christina's Boekenhoekje)

‘Net als in Ik reis alleen heeft dit vervolg alles wat een goede thriller moet hebben. De moorden zijn gruwelijk, de spanning loopt in ieder hoofdstuk op en de teamleden zijn mensen van vlees en bloed die allemaal kampen met hun eigen problemen. De doodsvogel is een absolute aanrader voor de liefhebber van thrillers. ’ (scriptgirl.nl)

‘Net als zijn Noorse landgenoot Jo Nesbø, levert Bjørk bloedstollende pageturners af. Ook De doodsvogel grijpt de lezer bij de keel. ’ (De Telegraaf)

‘Het bloedstollende vervolg op Ik reis alleen. ’ (Plus Magazine)

‘Een geraffineerd geconstrueerde en psychologisch indringende thriller naar de beste Scandinavische traditie! ’ (De Boekensalon)

‘Erg spannend en lekker mysterieus! De kracht van Samuel Bjørk ligt in het vertellen van spannende verhalen over de wandaden van zwaar gestoorde individuen, met vooral in dit boek veel red herrings en een bloedstollende climax! ’ (Renée Vink, vertaalster)

‘…onderhoudend en enerverend… ’ (NRC Handelsblad)

‘Opnieuw een zeer goed verhaal, dat zich net als Ik reis alleen soepel ontvouwt en de lezer regelmatig verrast. Door een aantal opvallende details weet Bjørk de aandacht van de lezer te vangen en vast te houden. Het verhaal is erg origineel, een succesvol vervolg op Ik reis alleen. ’ (Drukinkt.net)

‘Een super spannende top thriller. ***** ’ (Thrillerlovers)

‘Ontzettend spannend. Je wilt blijven doorlezen tot het einde, steeds neemt het verhaal weer een onverwachte wending zodat het onmogelijk wordt om te stoppen. **** ’ (Boekhandel Van Stockum)

‘De doodsvogel boeit van het begin tot en met het onverwachte einde. Conclusie: een psychologische thriller, een rasechte pageturner en een mustread! ***** ’ (VrouwenThrillers.nl)

‘De doodsvogel is nagelbijtend spannend. ’ (Leeuwarder Courant)

‘Concluderend heeft Björk met De doodsvogel een angstaanjagend verhaal van kwaliteit afgeleverd met interessante en bijzondere personages. Ook de spanning en de onverwachte wendingen zijn in dit tweede deel weer volop aanwezig. ****’ (De Nachtvlinders)

‘Bloedstollend geschreven thriller met een knap in elkaar zittend plot en karaktervolle hoofdrolspelers. ’ (NBD Biblion)

‘De schrijver heeft met De doodsvogel zijn debuut Ik reis alleen op zn minst geëvenaard. (...) De flitsende cliffhanger waarmee het boek eindigt, maakt dat je haast niet kan wachten op deel 3.’ (**** Vrij Nederland Detective en Thrillergids)

‘Een spannend boek en een waardige opvolger van zijn eerdere boek, Ik reis alleen. Als je er eenmaal in begonnen bent kun je het niet meer wegleggen. Een fijn boek om mee te nemen op vakantie! ’ (Bruna Uithoorn)

Over de auteur
Photo Samuel Bjork
Samuel Bjork

Samuel Bjørk is het pseudoniem van Frode Sander Oien (1969), romancier, toneelschrijver en singer-songwriter.

Toon aanbod