Luistervoorbeeld

Oorsprong

Auteur van De Da Vinci Code
1 review
SerieRobert Langdon deel 5
Auteur Dan Brown
Voorlezer Casper Gimbrère
Speelduur 17u 18m 20s
€ 17,99

Beschrijving

Wie je ook bent
Wat je ook gelooft
Alles gaat nu veranderen

In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur. Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld.

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.

Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Details

ImprintUitgeverij Luitingh-Sijthoff
UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 3 oktober 2017
ISBN 9789024577934
Taal Nederlands
Speelduur 17u 18m 20s
Bestandsgrootte 951 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het spectaculaire mediacircus rondom Edmonds onthulling is amusant, de complottheorieën intrigerend; laat dat maar aan Brown over.' (De Telegraaf)

'spannend en raadselachtig.' (Het Parool)

'Aanstekelijk en charmant: Oorsprong is een klassieke Dan Brown.' (de Volkskrant)

'opnieuw superspannende fictie tegen een achtergrond van historisch en wetenschappelijk juiste feiten.' ( AD Magazine)

'Dan Brown heeft de somberheid van Inferno achter zich gelaten met een energiek nieuw boek dat de scheppingsleer afzet tegen de wetenschap, en dat misschien wel net zoveel stof zal doen opwaaien als De Davinci Code. (...) Oorsprong is het antwoord op vragen gesteld door wetenschappers die atheïsme aannemen in een wereld waar de strikte scheppingstheorie steeds minder relevant is. (...) Naast alle hoogstaande bespiegelingen blijft de geeky humor een groot deel van de aantrekkingskracht in [Browns] boeken.' (The New York Times)

'Sommigen noemen hem de populairste thrillerschrijver ter wereld. Hoewel dit soort betitelingen vaak een beetje overdreven zijn, is hij met recht toe te passen op Dan Brown.' (Boekenkrant)

'Dan Brown weeft in zijn zesde thriller Oorsprong wederom wetenschap, religie, kunst, architectuur en technologie tot een ingenieus web, dat zich vasthaakt in het Guggenheim-museum in Bilbao.' (Margriet)

'Dan Brown weet de meest groteske theorieën telkens vernuftig te combineren met symboliek in beroemde kunstwerken, waardoor de lezer als het ware met Langdon mee kan puzzelen en allerlei vreemde theorieën ineens heel reëel lijken.' (Nederlands Dagblad)

'Als vanouds levert Dan Brown een goed boek af.' (De Limburger ed. Mid. Limburg Weert)

'Een echte Dan Brown, met complotten, wilde achtervolgingen en een kunsthistorisch rondje langs bezienswaardigheden die weldra bedevaartsoorden zijn.' (Gooi en Eemlander editie Eemland)

'Je krijgt terplekke zin om het vliegtuig te pakken, om af te reizen en alles te (her)ontdekken.' (happymoms.nl)

'Oorsprong is geniaal in zijn opzet, plot en wetenschappelijke en religieuze kennis.' (boekenbloggenderwijs.nl)

'tempo, spanning en een Enorm Complot.' (Vrij Nederland)

'Spannend en meeslepend' (bol.com)

'Oorsprong voelt meteen vertrouwd aan en vanaf de start leef je weer mee met een nieuw avontuur van Robert Langdon.' (vrouwenthrillers.nl)


Recensies van lezers

Beste verhaal van Dan Brown
Beste verhaal van Dan Brown. Kon het niet wegleggen.
Over de auteur
Photo Dan Brown
Dan Brown

Dan Brown (1964) is een van de succesvolste thrillerauteurs van het moment. Hij brak wereldwijd door met zijn thrillers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie, Het Verloren Symbool en Inferno. September 2016, dertien jaar na het fenomenale, internationale succes van De Da Vinci Code, verschijnt een Young Adult versie voor 13+ van deze wereldwijde bestseller.

Als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol.

Tot hij besloot zich volledig op het schrijven te storten, doceerde Dan Brown Engels aan de Philips Exeter Acadamy. Samen met zijn vrouw Blythe, die kunsthistorica en schilderes is, gaat hij regelmatig op reis om research voor zijn boeken te doen.

Op 3 oktober 2017 verscheen Origin, het nieuwe boek van Dan Brown.

Toon aanbod