Luistervoorbeeld

De laatste donkere dagen

Auteur Graham Moore
Voorlezer Jorit Ruis
Speelduur 12u 13m 54s
€ 9,99

Beschrijving

New York, 1888. Thomas Edison claimt het patent op de gloeilamp en elektriciteit en klaagt George Westinghouse aan voor het onvoorstelbare bedrag van 1 miljard dollar. Westinghouse kiest een verrassende advocaat: de onervaren, 26-jarige Paul Cravath.

Een duivels juridisch gevecht volgt, vol spionage, moord en misleiding. Niets is te veel voor Edisons hunkering naar succes, en Pauls opdracht lijkt onmogelijk als hij verwikkeld raakt in een titanenstrijd.

Details

UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 9 april 2019
ISBN 9789024586905
Taal Nederlands
Speelduur 12u 13m 54s
Bestandsgrootte 685 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘De laatste donkere dagen is een wonder, een verbijsterende historische thriller. Dit razendsnelle verhaal van de persoonlijke en juridische strijd over de uitvinding van de gloeilamp is een verhaal vol unieke personages en slinkse zaken, en een belangrijke bespiegeling over de prijs die we als maatschappij betalen voor nieuwe technologie.’ Scott Turow

'Hypnotiserend, knap en absoluut spetterend, De laatste donkere dagen is een triomf van de verbeelding. Een non-stop vermakelijke roman die je ademloos achterlaat.' Gillian Flynn, schrijfster van Gone Girl

Over de auteur
Graham Moore

Graham Moore is een New York Times bestseller auteur en Academy Award winnende scriptschrijver. Hij is het best bekend van zijn eerste roman The Sherlockian en de film The Imitation Game waarvan hij het script schreef. Deze film won vele awards, waaronder een Oscar voor best geschreven script.

Graham Moore gaf bij de Oscar-uitreiking een inspirerende, veelbekeken speech: “Stay weird, stay different”.

Toon aanbod