De muze
De muze

De muze

Luister nu De muze van Jessie Burton, bekend van haar roman Het huis aan de gouden bocht. Voor de lezers van Carlos Ruiz Zafóns Schaduw van de wind.

Auteur

Jessie Burton

Spreker

Lottie Hellingman

Speelduur

12 uur 29 min

€ 14,99

Beschrijving

1967, Londen. Odelle Bastien, afkomstig uit Trinidad, krijgt een bijzonder schilderij onder ogen. Het is waarschijnlijk werk van Isaac Robles, een veelbelovende moderne Spaanse kunstenaar, die in de jaren veertig voortijdig stierf, in onduidelijke omstandigheden. Door dit schilderij raakt Odelle verstrikt in een kluwen van misleiding en mysterie waar ze geen raad mee weet. De tweede verhaallijn speelt dertig jaar eerder, in Andalusië tijdens de Spaanse burgeroorlog. De jonge Teresa Robles en haar revolutionaire halfbroer Isaac grijpen hun kans op een beter bestaan als de negentienjarige Olive Schloss in hun dorp komt wonen. Achter de schermen helpen ze Olive zodat zij haar artistieke talent kan uitleven. De verwoestende gevolgen dreunen nog tientallen jaren later door. Voor De muze liet Jessie Burton zich inspireren door een schilderij van Goya dat in het Prado te Madrid hangt. Het verhaal speelt zich af in het chaotische Spanje van de jaren dertig en het zinderende Londen van de jaren zestig, rond vier hoofdpersonen. Het is een verleidelijke, opwindende, spannende roman over ambitie en identiteit, over liefde en obsessie, authenticiteit en bedrog. ‘De manier waarop de schrijfster de personages tot leven schopt, is het meest overtuigend.’ De Standaard ‘Een fabelachtig boeiende leeservaring.’ The Observer

Details

Imprint

Luitingh Sijthoff

Uitgever

Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij

Publicatiedatum

2 april 2021

ISBN

9789024594627

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 29 min

Bestandsgrootte

686 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Jessie Burton (1982) debuteerde met Het huis aan de Gouden Bocht, waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. De roman is verschenen in bijna veertig landen. Hierna volgde het succesvolle De muze.

Meer auteur Jessie Burton Bekijk alles

Aanbieding Medusa

Medusa

Jessie Burton

€ 14,99 € 7,49
Het huis aan de Herengracht
€ 14,99
Het huis aan de Gouden Bocht
€ 12,99
De bekentenis

De bekentenis

Jessie Burton

€ 14,99

Meer spreker Lottie Hellingman Bekijk alles

€ 14,99
Madame Bovary

Madame Bovary

Gustave Flaubert

€ 9,99
Aanbieding Medusa

Medusa

Jessie Burton

€ 14,99 € 7,49

De Franse boekenbrigade

Janet Skeslien-Charles

€ 14,99