Big data
Big data

Big data

Big data worden steeds vaker en door steeds meer partijen gebruikt: van adverteerders tot inlichtingendiensten, van de gezondheidszorg tot de belastingdienst.

Serie

Auteur

Bart van der Sloot

Spreker

Charlotte Lap

Speelduur

3 uur 56 min

€ 9,49

Beschrijving

Big data worden steeds vaker en door steeds meer partijen gebruikt: van adverteerders tot inlichtingendiensten, van de gezondheidszorg tot de belastingdienst. De wereld is data-gedreven en big data ontketenen volgens velen een revolutie die onze samenleving fundamenteel zal veranderen. Toch is er nog veel onduidelijk. Wat zijn big data bijvoorbeeld precies en hoe effectief zijn de toepassingen ervan nu echt? En in hoeverre komen onze privacy en vrijheid onder druk te staan?

Details

Imprint

Athenaeum - Polak & van Gennep

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

13 oktober 2019

ISBN

9789025311865

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 56 min

Bestandsgrootte

216 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bart van der Sloot specialiseert zich op het gebied van Privacy en Big Data. Ook publiceert hij regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, gegevensbescherming en internetregulering. Actuele kernpunten zijn de door de Europese Unie aangenomen Algemene Verordening Gegevensbescherming, internationale gegevensstromen, met name tussen Europa en de Verenigde Staten, en datalekken. Bart van der Sloot heeft filosofie en recht gestudeerd in Nederland en Italië en heeft tevens met succes het Honoursprogramma van de Radboud Universiteit afgerond. Hij werkt momenteel bij het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society van de Tilburg University.

Voorheen werkte Bart bij het Instituut voor Informatierecht, Universiteit van Amsterdam, en bij de Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid (WRR) (onderdeel van het ministerie van Algemene Zaken) aan een rapport over de regulering van Big Data in verband met veiligheid en privacy. In dat kader was hij ook de eerste editor van een wetenschappelijk boek met gastbijdrages van vooraanstaande internationale wetenschappers en de eerste auteur van een internationaal, rechtsvergelijkend onderzoek naar de regulering van Big Data.

Meer spreker Charlotte Lap Bekijk alles

Alles is relatief

Marjolein Vrijenhoek

€ 14,99
Kus me, Annabel

Kus me, Annabel

Eloisa James

€ 16,99
Tot de dood ons scheidt
€ 15,99

Geloof mij nooit

Loes den Hollander

€ 11,99