Rinkeldekink
Rinkeldekink

Rinkeldekink

‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg en de gevolgen daarvan. Ze schrijft ze eerlijk, met wrange humor, zonder opsmuk en daardoor indrukwekkend.

Auteur

Martine Bijl

Spreker

Kim van Kooten

Speelduur

2 uur 29 min

€ 9,99

Beschrijving

Rinkeldekink van Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar zij vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie. Haar taalvermogen bleef onaangetast. Over therapeuten, over welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen schrijft ze eerlijk, met wrange humor, zonder opsmuk en daardoor indrukwekkend.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

23 oktober 2019

ISBN

9789025459130

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 29 min

Bestandsgrootte

137 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Martine Bijl was, naast haar succesvolle carrière in het theater en op tv, bekend door haar kinderboeken, liedjes, en vertalingen van musicals. In 2016 verscheen 'Hindergroen', autobiografische stukken over wat haar liefde heeft en wat haar hindert. In november 2018 verscheen 'Rinkeldekink' - haar werk over de hersenbloeding die zij in 2015 kreeg - dat bekroond werd met de NS Publieksprijs en waarvan ruim 145.000 exemplaren zijn verkocht. Op 30 mei 2019 is Martine Bijl overleden aan de gevolgen van de hersenbloeding.

In september 2021 verschijnt 'Van dit en dat en van alles wat', een portret van het multi-talent Martine Bijl, samengesteld door haar echtgenoot Berend Boudewijn uit haar nagelaten documenten.

(Foto: Jelmer de Haas)

Meer auteur Martine Bijl Bekijk alles

Van dit en dat en van alles wat
€ 12,99
Hindergroen

Hindergroen

Martine Bijl

€ 12,99