Hindergroen
Hindergroen

Hindergroen

Hindergroen geeft een beeld van de wereld van Martine Bijl, in elegante, licht-ironische stijl. Ze schrijft o.a. over het langzame proces van haar herstel na een hersenbloeding.

Auteur

Martine Bijl

Spreker

Esther Scheldwacht

Speelduur

3 uur 26 min

€ 12,99

Beschrijving

Martine Bijl hanteerde de pen al jaren voor haar hersenbloeding: teksten voor haar theatersolo’s, liedjes, vertalingen van musicals, columns in Zin, sprookjes en teksten voor Heel Holland Bakt. In Hindergroen schreef ze over haar leven, over haar vader, die huisarts was in Amsterdam-West, over het verslavende van tuinieren, over haar hekel aan onbegrijpelijk design, over haar liefde voor taal en over haar moeder, het doktersvrouwtje dat niet van haar achterwerk sprak maar over haar bilquadranten.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 oktober 2020

ISBN

9789025470265

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 26 min

Bestandsgrootte

189 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Martine Bijl was, naast haar succesvolle carrière in het theater en op tv, bekend door haar kinderboeken, liedjes, en vertalingen van musicals. In 2016 verscheen 'Hindergroen', autobiografische stukken over wat haar liefde heeft en wat haar hindert. In november 2018 verscheen 'Rinkeldekink' - haar werk over de hersenbloeding die zij in 2015 kreeg - dat bekroond werd met de NS Publieksprijs en waarvan ruim 145.000 exemplaren zijn verkocht. Op 30 mei 2019 is Martine Bijl overleden aan de gevolgen van de hersenbloeding.

In september 2021 verschijnt 'Van dit en dat en van alles wat', een portret van het multi-talent Martine Bijl, samengesteld door haar echtgenoot Berend Boudewijn uit haar nagelaten documenten.

(Foto: Jelmer de Haas)

Meer auteur Martine Bijl Bekijk alles

Van dit en dat en van alles wat
€ 12,99
Rinkeldekink

Rinkeldekink

Martine Bijl

€ 9,99

Meer spreker Esther Scheldwacht Bekijk alles

Foon

Foon

Marente de Moor

€ 11,99
De Nederlandse maagd

De Nederlandse maagd

Marente de Moor

€ 11,99
Verwachting

Verwachting

Michael Robotham

€ 16,99