De Nederlandse maagd
De Nederlandse maagd

De Nederlandse maagd

Marente de Moor won met ‘De Nederlandse maagd’ de AKO Literatuurprijs 2011

Auteur

Marente de Moor

Spreker

Esther Scheldwacht

Speelduur

8 uur 48 min

€ 11,99

Beschrijving

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige duels voor studenten.

Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, geïntrigeerd door haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

Marente de Moor won met De Nederlandse maagd de AKO Literatuurprijs 2011

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

13 december 2017

ISBN

9789021408866

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 48 min

Bestandsgrootte

484 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Marente de Moor (1972) is slaviste en woonde in de jaren negentig in Rusland. In Sint-Petersburg studeerde ze aan de theaterschool, werkte ze als verslaggever voor de plaatselijke omroep en als correspondent voor De Groene Amsterdammer. In 1999 publiceerde ze Peterburgse vertellingen, over haar ervaringen in Rusland. Na haar terugkeer in Nederland werkte ze als redacteur voor HP/De Tijd. In 2007 verscheen haar veelgeprezen debuutroman De overtreder, in 2010 De Nederlandse maagd, over een Nederlandse schermster tussen de twee wereldoorlogen, die in 2011 bekroond werd met de AKO Literatuurprijs. Roundhay, tuinscène, verschenen in 2013, werd geselecteerd voor de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Haar recentste boek, Gezellige verhalen, werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Meer auteur Marente de Moor Bekijk alles

De schoft

De schoft

Marente de Moor

€ 13,99
Foon

Foon

Marente de Moor

€ 11,99

Meer spreker Esther Scheldwacht Bekijk alles

Hindergroen

Hindergroen

Martine Bijl

€ 12,99
Foon

Foon

Marente de Moor

€ 11,99
Verwachting

Verwachting

Michael Robotham

€ 16,99