Foon
Foon

Foon

Een nieuwe roman van de auteur van 'De Nederlandse maagd', 'Roundhay, tuinscène' en 'Gezellige verhalen'.

Auteur

Marente de Moor

Spreker

Esther Scheldwacht

Speelduur

8 uur 46 min

€ 11,99

Beschrijving

Soms klinkt het als trompetgeschal. Soms als een voorwereldlijk beest. Het is iets tektonisch, zeggen Nadja en Lev ter geruststelling tegen elkaar. Iets meteorologisch, wellicht. Maar deze duistere klanken hingen niet altijd in de lucht boven hun huis in de Russische bossen. Ooit dreef het biologenechtpaar er een asiel voor verweesde berenwelpen, maar de vrijwilligers komen niet meer, en terwijl Lev zijn geheugen verliest, strijdt Nadja tegen haar herinneringen. Waar is iedereen gebleven? Wat gebeurde er in het jaar waaraan ze liever niet meer denkt?

Foon laat zien hoe eenzame mensen, ver van de ontwrichte samenleving die ze zijn ontvlucht, zich verhouden tot hun geliefden, tot de geschiedenis en tot de dierenwereld waarvan ze deel uitmaken. Als alle zekerheid wegvalt, is het de verbeelding die hen overeind houdt.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

14 december 2018

ISBN

9789021409962

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 46 min

Bestandsgrootte

482 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Marente de Moor (1972) is slaviste en woonde in de jaren negentig in Rusland. In Sint-Petersburg studeerde ze aan de theaterschool, werkte ze als verslaggever voor de plaatselijke omroep en als correspondent voor De Groene Amsterdammer. In 1999 publiceerde ze Peterburgse vertellingen, over haar ervaringen in Rusland. Na haar terugkeer in Nederland werkte ze als redacteur voor HP/De Tijd. In 2007 verscheen haar veelgeprezen debuutroman De overtreder, in 2010 De Nederlandse maagd, over een Nederlandse schermster tussen de twee wereldoorlogen, die in 2011 bekroond werd met de AKO Literatuurprijs. Roundhay, tuinscène, verschenen in 2013, werd geselecteerd voor de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Haar recentste boek, Gezellige verhalen, werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Meer auteur Marente de Moor Bekijk alles

De schoft

De schoft

Marente de Moor

€ 13,99
De Nederlandse maagd

De Nederlandse maagd

Marente de Moor

€ 11,99

Meer spreker Esther Scheldwacht Bekijk alles

Hindergroen

Hindergroen

Martine Bijl

€ 12,99
De Nederlandse maagd

De Nederlandse maagd

Marente de Moor

€ 11,99
Verwachting

Verwachting

Michael Robotham

€ 16,99