Van dit en dat en van alles wat
Van dit en dat en van alles wat

Van dit en dat en van alles wat

Nagelaten werk

Een zelfportret van het multi-talent Martine Bijl, samengesteld uit haar nagelaten documenten. Voorgelezen door Kees van Kooten.

Auteur

Martine Bijl

Sprekers

Kees van Kooten, Berend Boudewijn

Speelduur

4 uur 16 min

€ 12,99

Beschrijving

Voorgelezen door Kees van Kooten en Berend Boudewijn Martines echtgenoot Berend Boudewijn vertelt in het eerste deel (de inleiding) over Martine, zijn leven met haar, haar werk en de periode van haar ziekte. Daarna leest Kees van Kooten voor uit haar nagelaten werk: jeugdherinneringen, brieven, een novelle, e-mails, speeches en een dagboek over haar werk bij televisie – het lijkt verschillend, maar het ademt dezelfde oorspronkelijke, amusante geest. Of het nu gaat over optreden, over hartstochtelijk tuinieren, over volhardend keramiek maken, over koppig sleutelen aan teksten – het is altijd onderhoudend geschreven. En meer dan dat. En passant fileert Martine mannelijke eigenwaan en vrouwelijk schipperen en gunt ze ons ook nog een blik achter de schermen van onze showbusiness. Berend Boudewijn heeft deze teksten verzameld en de persoonlijke inleiding erbij geschreven. Hij oordeelt volkomen terecht: schrijven was waarschijnlijk Martines liefste bezigheid en zeker haar grootste talent. Het audioboek bevat een selectie van de stukken uit het boek.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

15 maart 2022

ISBN

9789025472610

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 16 min

Bestandsgrootte

256 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Regisseur, vertaler en schrijver Berend Boudewijn doorliep de acteursopleiding aan de Londense Royal Academy of Dramatic Arts. Hij was directeur van de Haagse toneelgroepen Arena & de Nieuwe Komedie en van de Amsterdamse Stadsschouwburg. Als pionier van de Nederlandse televisie verwierf hij grote nationale bekendheid; in 1973 werd hij bekroond met de Televizier Ring. In 2017 verscheen Ik stond erbij en ik keek ernaar, over zijn rijke en lange carrière. Berend Boudewijn was bijna dertig jaar getrouwd met Martine Bijl.

Meer auteur Martine Bijl Bekijk alles

Hindergroen

Hindergroen

Martine Bijl

€ 12,99
Rinkeldekink

Rinkeldekink

Martine Bijl

€ 9,99

Meer spreker Kees van Kooten Bekijk alles

De tachtigjarige vrede

De tachtigjarige vrede

Kees van Kooten

€ 15,99
Live gelezen & gespeeld

Live gelezen & gespeeld

Kees van Kooten, Corrie van Binsbergen

€ 7,99
Greatest Bits!

Greatest Bits!

Kees van Kooten

€ 7,99
Episodes

Episodes

Kees van Kooten

€ 7,99

Meer spreker Berend Boudewijn Bekijk alles

Wie houdt je warm in de winter?
€ 13,99