Plantage Wildlust
Plantage Wildlust

Plantage Wildlust

Tessa Leuwsha vertelt het wrede verhaal van een plantage in Suriname tijdens de tijden van slavernij.

Auteur

Tessa Leuwsha

Spreker

Johan Fretz

Speelduur

5 uur 15 min

€ 14,99

Beschrijving

‘Plantage Wildlust’ van Tessa Leuwsha brengt ons naar begin twintigste eeuw. Op Plantage Wildlust in Suriname wil Oscar Brouwer een nieuwe start maken als directeur, ver van zijn tirannieke vader in Middelburg. De slavernij is voorbij, contractarbeiders plukken de koffiebessen. Oscar is een stijve, beschaafde man. Via hem ontsnapt ook Janna, zijn modieuze vrouw, aan een beklemmend milieu. Ze hoopt vriendschap te sluiten met Alma, de huishoudster, en verlangt hevig naar een gezin. Wildlust is een wrede plek; tegen de zwarte opzichter Creebsburg kan Oscar nauwelijks op. De vrije arbeider Rudolf bewaart tussen hen een wankel evenwicht. Als Janna een school wil beginnen wordt ze geconfronteerd met Creebsburg en wendt Alma zich van haar af. Algauw beseft Oscar dat hij voor een onmogelijke keuze staat: moet hij zich vermannen en gaan lijken op zijn vader? Of dreigt hij dan alles te verliezen wat hem lief is? Janna en bovenal zichzelf.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 augustus 2020

ISBN

9789025464158

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 15 min

Bestandsgrootte

289 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Tessa Leuwsha (1967) werkt als cultureel attaché bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Ze is schrijver van fictie en non-fictie, documentairemaker en recensent. Ze schrijft voor onder meer Opzij, HP/De Tijd, de Volkskrant en De Ware Tijd-Literair. Haar romans 'De Parbo-blues' en 'Solo, een liefde' werden lovend ontvangen en genomineerd voor de Debutanten Prijs, De Vrouw & Kultuur Debuut Prijs en de Black Magic Woman Award.

In 2015 verscheen 'Fansi’s stilte, een Surinaamse grootmoeder en de slavernij', een literair non-fictieboek waarin Leuwsha de vraag probeert te beantwoorden wie haar stugge grootmoeder Fansi precies was. Het boek werd genomineerd voor De Inktaap 2017. Haar roman 'Plantage Wildlust' is in 2020 verschenen en haar nieuwste werk 'De wilde vaart' in 2022.

Meer auteur Tessa Leuwsha Bekijk alles

De wilde vaart

De wilde vaart

Tessa Leuwsha

€ 13,99

Meer spreker Johan Fretz Bekijk alles

Een beloofd land

Een beloofd land

Barack Obama

€ 16,99
Heart of a lion

Heart of a lion

Memphis Depay, Simon Zwartkruis

€ 13,99
In de buik van de wolf

In de buik van de wolf

James Worthy

€ 12,99
De jongens van Nickel

De jongens van Nickel

Colson Whitehead

€ 12,99