De jongens van Nickel
De jongens van Nickel

De jongens van Nickel

Nickel is een tuchtschool waar zwarte jongens worden mishandeld door hun witte bewakers. De zesteinjarige Elwood en zijn vriend Turner koesteren maar één wens: ontsnappen uit Nickel.

Auteur

Colson Whitehead

Spreker

Johan Fretz

Vertalers

Niek Miedema, Harm Damsma

Speelduur

6 uur 21 min

€ 12,99

Beschrijving

‘De jongens van Nickel’ van Colson Whitehead is de hartverscheurende opvolger van de bekroonde internationale bestseller ‘De ondergrondse spoorweg’. In deze nieuwe roman ontleedt hij een nog recenter duister hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis – het tijdperk van de Jim Crow-rassenwetten in het Zuiden van Amerika – aan de hand van het verhaal van twee tieners op een helse tuchtschool in Florida. Het zijn de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en de zestienjarige Elwood Curtis gaat zijn toekomst vol vertrouwen tegemoet. Totdat hij vanwege een vergissing op de Nickel Academy belandt. Met name de zwarte jongens worden aan het sadisme van hun witte bewakers uitgeleverd. Misbruik, marteling en corruptie zijn aan de orde van de dag; voor het minste vergrijp worden de jongens ‘naar achter’ gebracht – vanwaar ze nooit meer terugkomen. In deze gruwelkamer is er voor Elwood één houvast: zijn vriend Turner, die geen enkele ambitie koestert, behalve ontsnappen uit Nickel.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

5 juli 2019

ISBN

9789025457600

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 21 min

Bestandsgrootte

349 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Colson Whitehead schreef eerder onder andere Sag Harbor, De Colossus van New York en De intuïtionist. Hij brak internationaal door met zijn bestseller De ondergrondse spoorweg (2017), die werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal. Zijn roman De jongens van Nickel (2019) werd ook een internationale bestseller en won de Pulitzerprijs. In 2021 verscheen Harlem Shuffle, die uitgeroepen werd tot VN Thriller van het Jaar. In juli 2023 verschijnt het vervolg daarop, Misdaadmanifest.

Meer auteur Colson Whitehead Bekijk alles

Misdaadmanifest

Misdaadmanifest

Colson Whitehead

€ 13,99
Harlem Shuffle

Harlem Shuffle

Colson Whitehead

€ 14,99
De ondergrondse spoorweg

De ondergrondse spoorweg

Colson Whitehead

€ 12,99

Meer spreker Johan Fretz Bekijk alles

Een beloofd land

Een beloofd land

Barack Obama

€ 16,99
Plantage Wildlust

Plantage Wildlust

Tessa Leuwsha

€ 14,99
Heart of a lion

Heart of a lion

Memphis Depay, Simon Zwartkruis

€ 13,99
In de buik van de wolf

In de buik van de wolf

James Worthy

€ 12,99