Misdaadmanifest
Misdaadmanifest

Misdaadmanifest

New York jaren ’70, wederom volgens wij Ray’s struggle (Harlem Shuffle) om overleven zonder van het rechte pad af te dwalen. Lukt hem dat ?

Auteur

Colson Whitehead

Spreker

Pascal Vanenburg

Vertaler

Harm Damsma

Speelduur

12 uur 3 min

€ 13,99

Beschrijving

Het zijn de jaren zeventig en de misdaad viert hoogtij in New York. Ray Carney, familieman, huisbaas en (ogenschijnlijk) keurige eigenaar van een goedlopende meubelzaak in Harlem, heeft zijn dubbelleven als heler afgezworen. Hij is vastberaden om op het rechte pad te blijven. Totdat zijn dochter hem smeekt om kaarten voor The Jackson 5. Het kan vast geen kwaad om Munson, zijn oude contactpersoon bij de politie en een beruchte fixer, een gunst te vragen. Munson eist een wederdienst en plotseling wordt het voor Carney ingewikkeld, zelfs levensbedreigend om zich te onttrekken aan het spel... Ondertussen probeert Carneys oude vriend en wapenbroeder Pepper mee te komen met de veranderende mores van de Harlemse onderwereld. En om af en toe een klusje te klaren. Uiteindelijk zullen Carney en Pepper het samen moeten opnemen tegen de ongure, gewelddadige en corrupte machthebbers van hun aftakelende metro-pool. Maar het juiste doen heeft altijd zijn prijs.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

23 augustus 2023

ISBN

9789025475444

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 3 min

Bestandsgrootte

662 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Colson Whitehead schreef eerder onder andere Sag Harbor, De Colossus van New York en De intuïtionist. Hij brak internationaal door met zijn bestseller De ondergrondse spoorweg (2017), die werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal. Zijn roman De jongens van Nickel (2019) werd ook een internationale bestseller en won de Pulitzerprijs. In 2021 verscheen Harlem Shuffle, die uitgeroepen werd tot VN Thriller van het Jaar. In juli 2023 verschijnt het vervolg daarop, Misdaadmanifest.

Meer auteur Colson Whitehead Bekijk alles

Harlem Shuffle

Harlem Shuffle

Colson Whitehead

€ 14,99
De ondergrondse spoorweg

De ondergrondse spoorweg

Colson Whitehead

€ 12,99
De jongens van Nickel

De jongens van Nickel

Colson Whitehead

€ 12,99

Meer spreker Pascal Vanenburg Bekijk alles

Wat als jij en ik?

Wat als jij en ik?

Emma Anna

€ 12,95
Hoax

Hoax

Jan Willem van Prooijen

€ 15,99
Things we left behind
€ 14,99

Voor ik je laat gaan

Kennedy Ryan

€ 14,99