Harlem Shuffle
Harlem Shuffle

Harlem Shuffle

De onderwereld van Harlem in de jaren ’60 frustreert de ambities van een (deels) keurige meubelverkoper in dit verhaal vol roofovervallen, afpersing en zwendel, gesitueerd in een roerig New York.

Auteur

Colson Whitehead

Spreker

Gery Mendes

Vertaler

Harm Damsma

Speelduur

13 uur 18 min

€ 14,99

Beschrijving

‘Harlem Shuffle’ van Colson Whitehead gaat over Ray Carney, een beschaafde meubelverkoper die voor zijn klanten en buren in 125th Street een fatsoenlijk leven probeert te leiden. Zijn vrouw is in verwachting van hun tweede kind, en ook al wonen ze in een krap appartement te dicht bij het metrospoor: hij heeft veel bereikt, hij is tevreden. Wat weinig mensen weten, is dat Ray afkomstig is uit een geslacht van bendeleden en boeven, en dat zijn brave burgermansbestaan barsten begint te vertonen. Barsten die steeds groter worden dankzij zijn louche, onfortuinlijke neef Freddie, die dankbaar gebruikmaakt van Rays keurige façade – en hem ondertussen steeds dieper de Harlemse onderwereld in sleurt. Terwijl Ray worstelt met zijn dubbelleven begint hij steeds duidelijker in te zien wie de touwtjes in handen heeft in Harlem. Lukt het Ray om hier zonder kleerscheuren uit te komen – om zijn neef te redden, zijn deel van de winst te pakken en tegelijkertijd zijn reputatie hoog te houden?

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

11 november 2021

ISBN

9789025472573

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 18 min

Bestandsgrootte

1096 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Colson Whitehead schreef eerder onder andere Sag Harbor, De Colossus van New York en De intuïtionist. Hij brak internationaal door met zijn bestseller De ondergrondse spoorweg (2017), die werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal. Zijn roman De jongens van Nickel (2019) werd ook een internationale bestseller en won de Pulitzerprijs. In 2021 verscheen Harlem Shuffle, die uitgeroepen werd tot VN Thriller van het Jaar. In juli 2023 verschijnt het vervolg daarop, Misdaadmanifest.

Meer auteur Colson Whitehead Bekijk alles

Misdaadmanifest

Misdaadmanifest

Colson Whitehead

€ 13,99
Aanbieding De ondergrondse spoorweg

De ondergrondse spoorweg

Colson Whitehead

€ 12,99 € 4,99
De jongens van Nickel

De jongens van Nickel

Colson Whitehead

€ 12,99