De atlas van overal
De atlas van overal

De atlas van overal

Unaniem lovend ontvangen, voor de Libris Literatuur Prijs 2022 genomineerde roman over de zoon van een Turkse migrant, het opgroeien tussen twee culturen, rusteloosheid en de verhalen die ons verbinden.

Auteur

Deniz Kuypers

Spreker

Sadettin Kirmiziyüz

Speelduur

9 uur 46 min

€ 14,99

Beschrijving

‘De atlas van overal’ van Deniz Kuypers gaat over een man in het Turkije van de jaren zestig die zichzelf genoodzaakt ziet zijn schrijversdroom opzij te zetten en naar Nederland te komen. Zijn zoon Deniz wordt wél schrijver en verhuist naar Amerika. Als Deniz zelf kinderen krijgt, ontstaat de behoefte het verleden van zijn vader, die hij twintig jaar niet heeft gesproken, te onderzoeken. Zijn vragen leiden hem van Oost-Turkije naar Californië en uiteindelijk terug naar Nederland. Met ‘De atlas van overal’ vertelt Deniz Kuypers een aangrijpend verhaal over ontheemding, het opgroeien tussen twee culturen, de rusteloosheid die daarbij hoort en de verhalen die ons verbinden – aan onze thuisgrond en aan elkaar.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

18 februari 2021

ISBN

9789025470203

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 46 min

Bestandsgrootte

805 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Deniz Kuypers schreef de romans Dagen zonder Dulci (nominatie Academica Literatuurprijs 2013) en Het ruisen van de wereld (nominatie bng Bank Literatuurprijs 2014). Hij studeerde Engelse letterkunde aan de UvA en woont sinds 2002 in San Francisco. Zijn roman De atlas van overal verscheen in 2021 en stond op de longlist van de Hans Vervoort-prijs en de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2022. In september 2023 verscheen zijn nieuwe roman Zing voor me morgen.

Meer auteur Deniz Kuypers Bekijk alles

Zing voor me morgen

Zing voor me morgen

Deniz Kuypers

€ 13,99

Meer spreker Sadettin Kirmiziyüz Bekijk alles

Afslag 23

Afslag 23

Özcan Akyol

€ 15,99
Zing voor me morgen

Zing voor me morgen

Deniz Kuypers

€ 13,99
De heilige Antonio

De heilige Antonio

Arnon Grunberg

€ 9,99
Inclusief leiderschap

Inclusief leiderschap

Henk Jan Kamsteeg, Ugur Özcan

€ 14,99