Doe het toch maar
Doe het toch maar

Doe het toch maar

Winnaar Gouden Ganzenveer 2024! Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tijdloos.

Auteur

Babs Gons

Spreker

Babs Gons

Speelduur

1 uur 38 min

€ 12,99

Beschrijving

Babs Gons weet de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten. Al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten. Nooit omfloerst, niet bang de dingen bij de naam te noemen.

‘Doe het toch maar’ als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tegelijk tijdloos, en wars van hokje denken.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

10 december 2021

ISBN

9789025471170

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 38 min

Bestandsgrootte

90 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Babs Gons (1971) is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, 'Het Parool'-columnist, theatermaker, host en docent. Een selectie van haar eigen teksten verscheen eerder onder de titel 'Hoe kan het toch?' In 2018 ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Kunst en Cultuur voor haar jarenlange werk binnen de culturele sector. Haar boek 'HARDOP' kwam uit in 2019, waarin zij achttien toonaangevende performers uit de spoken word-scene voor het voetlicht brengt. In april 2021 is haar dichtbundel 'Doe het toch maar' verschenen die vervolgens werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. In 2022 verscheen 'Alles wat je liefhebt wordt mooi'.

Meer spreker Babs Gons Bekijk alles

We moeten allemaal feminist zijn

We moeten allemaal feminist zijn

Chimamanda Ngozi Adichie

€ 9,99
Lieve Ijeawele of een feministisch manifest in vijftien voorstellen
€ 9,99
Gedachten over rouw

Gedachten over rouw

Chimamanda Ngozi Adichie

€ 9,99
Waarom vrouwen minder verdienen
€ 12,99