De jongen en de hond
De jongen en de hond

De jongen en de hond

Prijswinnende en inspirerende roman over een mysterieuze hond die met één doel voor ogen heel Japan doorkruist na de aardbeving van 2011, en onderweg de levens verandert van de mensen die hem helpen.

Auteur

Seishu Hase

Spreker

Dafne Holtland

Vertaler

Elbrich Fennema

Speelduur

6 uur 44 min

€ 14,99

Beschrijving

Zes maanden na de allesverwoestende tsunami van 2011 duikt een vermagerde hond op in Fukushima - in het noordoosten van Japan, helemaal alleen. De mysterieuze zwerfhond wordt opgevangen door achtereenvolgens een vrachtwagenchauffeur met een bijbaantje in de onderwereld, een smokkelaar, een uitgeblust echtpaar, een prostituee en een oude, eenzame jager. Elk baasje heeft snel door dat het dier vastberaden op weg is naar het zuiden. Waar de hond vandaan komt, waar hij precies heen gaat, en vooral naar wie hij de hele tijd op zoek is, wordt pas jaren later duidelijk in Kyushu, in het door aardbevingen geteisterde zuidwesten van Japan. In de tussentijd verandert hij de levens van iedereen die hij tegenkomt, maar het gaat hem om één specifiek leven, dat hij móét zien te bereiken.

Hartverscheurend en hartverwarmend, intiem en panoramisch, spannend en lichtgevend weeft deze bekroonde roman een feelgood-verhaal over overleven, veerkracht en onmetelijke liefde.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

15 februari 2022

ISBN

9789025472894

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 44 min

Bestandsgrootte

556 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Seishu Hase (1965) debuteerde in 1996 met de roman Fuyajo (‘Stad zonder nacht’), die prompt genomineerd werd voor de Naoki-prijs en bekroond werd met de Eiji Yoshikawadebutantenprijs. In 1998 won hij de prijs van de Japanse Associatie voor het Spannende Boek. Veel van zijn romans zijn verfilmd, en zijn boeken stonden een aantal keren op de shortlist van de Naoki-prijs – die hij in 2020 met 'De jongen en de hond' in de wacht heeft gesleept.

(Foto: Bungeishunju Ltd)

Meer spreker Dafne Holtland Bekijk alles

Kinderen van Oekraïne

Kinderen van Oekraïne

Erin Litteken

€ 14,99
Al mijn geheimen

Al mijn geheimen

Lynn Austin

€ 17,99
Vleugje salie en korreltje zout
€ 6,99

Kruisende lijnen

Junichiro Tanizaki

€ 9,99