Kerozine
Kerozine

Kerozine

Van de schrijfster van VN thriller van het jaar 2020: 15 mensen bevinden zich min of meer toevallig tegelijk op een benzinestation langs een snelweg in de Ardennen, op een zwoele zomerse nacht.

Auteur

Adeline Dieudonné

Spreker

Ruby van Tongeren

Vertalers

Annelies Kin, Nathalie Tabury

Speelduur

4 uur 33 min

€ 12,99

Beschrijving

‘Kerozine’ van Adeline Dieudonné speelt zich af rond een benzinestation langs de snelweg op een zwoele zomeravond, ergens in de Ardennen. Ze zijn er met zijn vijftienen in het harde tl-licht, als je het paard en het lijk in de kofferbak van de grote zwarte Hummer meetelt. Zo is er Juliette, de caissière, en haar collega Sébastien, die met Mauricio is getrouwd. En Alika, een Filipijnse nanny, Chelly, een lerares paaldansen, Joseph, die handelsreiziger is in roofmijten... Het is 23.12 uur. Over een minuut zal alles veranderen. Dan wordt ieder van hen de held van zijn eigen verhaal, en soms lopen hun verhalen door elkaar. Een mozaïekroman die je doet lachen en huilen, of je doet huilen van het lachen om de absurditeit van het leven. Met ‘Het echte leven’ won Adeline Dieudonné in 2020 de prijs voor de VN Thriller van het Jaar.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

12 april 2022

ISBN

9789025473402

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 33 min

Bestandsgrootte

250 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Adeline Dieudonné (1982) is actrice en woont en werkt in Brussel; ze spreekt Frans en Nederlands. Haar romandebuut Het echte leven is verschenen in de zomer van 2019, en werd meteen overladen met prijzen, waaronder de Prix du roman FNAC, de Prix Renaudot des lycéens en het werd bekroond tot VN Thriller van het Jaar. Ook werd ze prompt genomineerd voor de Prix Goncourt. Haar roman Kerozine is verschenen in maart 2022 en haar nieuwste roman Blijf verschijnt in november 2023.

Meer auteur Adeline Dieudonné Bekijk alles

Het echte leven

Het echte leven

Adeline Dieudonné

€ 9,99

Meer spreker Ruby van Tongeren Bekijk alles

Eerlijk duurt het langst

Eerlijk duurt het langst

Aline van Wijnen

€ 14,99
Het verlangen van Lucy Hart
€ 14,99
De muze van de kunstschilder
€ 14,99
Vuurlicht

Vuurlicht

Karen Swan

€ 14,99